Prin indiferenta, incurajam violenta domestica.
Prin indiferenta, incurajam violenta domestica.
In perioada ianuarie 2004 - septembrie 2007, au fost inregistrate la nivelul intregii tari 33.730 cazuri de violenta in familie, provocand moartea a 224 de femei (22 minori si 202 adulti). Categoria de varsta la care apar cele mai multe cazuri de violenta in familie este de 25-45 ani (40%) pentru victimele de sex feminin.
„Suntem convinsi ca numarul femeilor agresate verbal sau fizic de partenerul de viata este mult mai mare pentru ca acestea nu au curajul sa se adreseze autoritatilor sau nu stiu de unde pot cere ajutor. Ceea ce este si mai trist este insa faptul ca vecinii, colegii de birou sau familia inchid ochii cand vad semne ale violentei domestice.” spune Cristina Horia, Director Executiv Fundatia Sensiblu.
Din acest motiv in perioada 25 noiembrie-10 decembrie, Fundatia Sensiblu organizeaza cea de-a IV-a editie a campaniei V-Days - 16 Zile Internationale de Activism Impotriva Violentei asupra Femeii. Pe 25 noiembrie s-a construit in Piata Universitatii un "Zid al Indiferentei", unde sunt mentionate femeile ucise de catre sot, tata sau fiu. Trecatorii au ocazia sa lase un mesaj legat de ce vor face diferit de acum inainte in privinta fenomenului de violenta in familie. Campania se incheie pe 10 decembrie, cand zidul va fi daramat.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PRwave.ro a aniversat 18 ani pe 18 aprilie

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri