Ceilalti reusesc intotdeauna. Lucruri bune li se intampla doar lor. Ei pot. Ei ajung acolo unde visai tu. Tu nu poti. Tu esti convinsa ca nu ai cum. Te-ai convins singura de acest lucru. Si incerci sa-i convingi si pe ceilalti. Negativismul este poarta deschisa catre autodistrugere. Piedica cea mai sigura inspre obtinerea implinirii.

La o prima vedere, pesimismul pare mai confortabil decat optimismul. Pesimistii par mai pregatiti decat optimisti sa faca fata vietii si aspectelor ei dificile. Sunt mai putin “luati prin surprindere” si mai putin “afectati” de momentele critice ale vietii. Se vor simti mai in siguranta, mai putin inclinati spre dezamagirea daca isi vor mentine un centru gravitional scazut. Pesimistul anticipeaza obstacolele. Le vede mereu in calea sa. Se asteapta sa se confrunte cu ele in orice moment. Este de aceea mai pregatit decat optimistul sa le faca fata. Si-a construit o retea de siguranta. Aceasta retea de siguranta nu se afla in pericolul de a se prabusi cu totul atunci cand lucrurile nu iau o turnura pozitiva.

Scapa insa de aceasta terminologie negativa. Scapa de bagajul de cuvinte, atitudini, simboluri si comportamente negative. Pesimismul este mai confortabil si te salveaza de eventualele esecuri. Dar optimismul este cel benefic. El merita! Sunt atatea beneficii pe care le aduce incat poate ca riscul dezamagirii ulterioare merita asumat. Este adevarat ca minimalizarea aspectului negativ poate produce un simt fals al securitatii pentru optimisti. Acestia esueaza uneori sa vada posibilele dificultati si nu au timp sa se pregateasca pentru a le infrunta. Optimistii iau partea pozitiva dintr-o situatie, lucru, persoana, etc. O amplifica, minimalizand in schimb negativul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Daca se lovesc de o problema, nu se vor lasa atat de usor demoralizati si nu se simt total neputinciosi sau lipsiti de speranta. Vor incerca sa-si revina din dezamagire gasind solutii pentru problema. Vor incerca sa transforme negativul in pozitiv. Optimistii au o stare de sanatate mai buna. Sunt mai fericiti, mai multumiti de ei insisi, au mai multa incredere in ei, au parte de mai mult succes din punct de vedere social si financiar. Relatiile lor cu ceilalti sunt mai satisfacatoare, mai echilibrate, mai degajate. Sa ne plecam totusi in fata optimismului si a gandirii pozitive. Ele ne salveaza de noi insine!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri