Tu ti-ai obliga fetita de 5 ani sa stea cuminte, in timp ce ii sunt epilate sprancenele cu ceara?

Daca va intrebati pana unde pot merge producatorii de reality-show-uri romani, poate nu ati privit inca peste Ocean, unde emisiunile americanilor par mai degraba rupte de realitate. Una dintre aceste emisiuni se numeste “Toddlers & Tiaras” si urmareste pas cu pas, toate eforturile pe care mamele unor fetite (chiar si de 1 an !) le fac, pentru a-si inscrie copiii in concursuri de miss!

Intr-una din aceste emisiuni, "in numele frumusetii", una dintre aceste mame isi chinuie fetita de 5 ani, epilandu-i sprancenele cu ceara. In tot acest timp, fetita tremura de frica si implora oprirea acestui procedeu.

Publicatia americana Huffingtonpost.com critica intreg conceptual show-ului de televiziune, iar aceste imagini le considera “terifiante”.

Este intr-adevar terifinat sa vezi cum telul unor mame nu este altul decat sa isi chinuie fetitele, obligandu-le sa participle la concursuri de frumusete pentru care trebuie sa fie supuse unor tratamente de infrumusetare specifice persoanelor adulte. Fetitele sunt coafate si machiate ca si cand ar fi vorba despre femei mature, ceea ce nu se traduce decat printr-un gest constient al parintilor (al ambilor parinti!), de sexualizare a imaginii lor. Mai mult decat atat, fetitele invata ca tot ceea ce conteaza in viata lor este frumusetea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Recent, in presa internationala, a facut valva si un pictorial realizat de catre celebrul designer Tom Ford, in care fetite de 6 ani sunt aranjate si puse sa pozeze in posturi sexy. Mai multe detalii aici si aici.

In ce lume am ajuns sa traim, oare?...

O alta "mostra" Toddlers & Tiaras:

Foto front si main: Shutterstock

I.S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri