Blogul Medusei semnaleaza un fapt ce poate ca nu ar fi ajuns asa de usor la urechile noastre, avand in vedere faptul ca muzica celor de la B.U.G. Mafia este in principal atribuita tinerilor. Hip-hoperii vorbesc intr-o noua piesa, despre violenta domestica, condamnand-o cu toata forta cuvintelor!

Dupa cum observa si Medusa, “lupta impotriva violentei domestice capata alte nuante atunci cand la ea adera si barbatii. Exista agresori care ignora vocile critice ale femeilor sau le raspund violent si in batjocura, dar atunci cand se implica si barbati, lucrurile pot sta altfel. Riposta se muta in interior, in cercul masculin, si poate fi un semnal ca acele comportamente violente pot deveni inacceptabile chiar pentru camarazii de bere sau colegii de munca”. Spune si teoria: produsele subculturii tinerilor demonstreaza cum cultura lor ajunge sa fie o forma distincta prin care ei isi creaza identitatea si apartenenta la un grup, aici apartenenta la grupul celor care condamna violenta. Asa ca, este aplaudabil acest demers al BUG Mafia.

Iar faptul ca, din pacate, foarte multi tineri cunosc realitatea dura relatata de catre BUG Mafia se vede prin comentariile care insotesc cantecul postat pe YouTube…

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

“…ce adevarata e piesa asta, jur :(( si eu am trecut prin astea… in fiecare seara aceeasi poveste, aceleasi amenintari, aceiasi pumni si palme primate (…) asa de aiurea e cand te uiti in trecut si iti dai seama ca ai trait groaznic si ca acuma esti marcat de copilaria ta care nu se poate numi copilarie ci… terorizare…”

“… sunt in acelasi sentiment cu tine o copilarie terorizata care a lasat rani adanci pe care nimeni nu le vede... poate doar mama... poate... respect (n.r. rostit in felul acesta, cuvantul face parte din exprimarea de jargon a tinerilor raperi) tie si sper sa nu ajungem sa fim ca exemplele ce ne-au fost date sa le avem de mici”, spune un alt comentariu.

Mai departe, comenteaza tot Medusa:

„In ce priveste BUG Mafia, avantajul este ca muzica lor se adreseaza unui public la care de obicei nu ajung alte campanii oricat de extinse ar fi campaniile sociale. Spoturile tv de exemplu i-ar face pe barbatii violenti sa schimbe canalul sau sa le ignore, pe cand un mesaj de la o formatie preferata are un impact mai profund.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri