'Ceea ce a facut sistemul medical in ultimul secol a fost sa le convinga pe femei ca ele chiar nu stiu sa nasaca'...

Agnes Gereb a fost tinuta in arest 72 de ore in care i s-a permis numai comunicarea cu avocatul sau ia dupa aceea a fost dusa la tribunal unde, intr-un proces cu usile inchise, a fost acuzata de malpraxis si a ramas in arest fara cautiune pentru inca 30 de zile (in Ungaria se intampla ca acuzatii sa ramana si un an intreg de zile la inchisoare in asteptarea sentintei)”.

Din acest motiv, asociatia Mame pentru Mame a initiat o Petitie online adresata Dnei. Ireny Comaroschi, ambasador al Romaniei la Budapesta, prin care solicita sa faca publica vocea mamelor si moaselor din Romania care isi declara sprijinul pentru Agnes Gereb, alaturandu-se astfel vocii celor din Ungaria si din restul Europei, care cer oprirea acestei nedreptati .

Organizatia 'Mame pentru Mame' isi declara indignarea fata de acest abuz asupra moasei Agnes Gereb in particular, si asupra profesiei de moasa, in general: “Consideram ca arestarea si incarcerarea ei, ca si intreaga campanie de criminalizare a nasterii la domiciliu care are loc in tara vecina cu noi decurg in mod clar dintr-o politica bazata pe INCALCAREA FLAGRANTA A DREPTULUI FEMEILOR DE A ALEGE MODUL IN CARE ISI ADUC COPII PE LUME. Organizatia 'Mame pentru Mame' denunta aceasta politica si isi declara sprijinul total pentru moasa Agnes Gered. Credem ca ea trebuie eliberata imediat iar Statul Maghiar trebuie sa isi ceara scuze oficiale pentru abuzul pe care l-a infaptuit timp de 20 de ani si ale carui victime au fost cetatenii sai cei mai vulnerabili: femeile si copii”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Îți doresc timp…

Pentru a afla mai multe lucruri despre nasterea naturala la noi in tara, consultati site-ul Organizatiei Mame pentru Mame, care sustine cu toata forta reabilitarea profesiei de MOASA si a colaborarii dintre gravide si moase pentru ca primele sa poata avea o sansa reala la o NASTERE NATURALA.

De asemenea, documentarul american produs de Ricki Lake si care este dedicat femeilor din lumea intreaga, va va oferi cu siguranata o noua viziune cu privire la evenimentul nasterii. De fapt, acest film documentar trezeste in noi ceea ce am fost invatate sa uitam. Filmul documenteaza nasterea la domiciliu si nasterea in apa, urmarind activitatea Carei, o moasa din New York, in timp ce asista la mai multe nasteri. Naterea naturala este pusa in opozitie cu nasterea asistata medical, ce implica costuri si tratamente nu neaparat necesare.

Prima parte a documentarului:

EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil A patra conferință Autentic va avea loc pe 30 mai 2023 ORA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI, din 2 aprilie, la Metropola TV

Urmariti continuarea (celelalte 9 parti) pe

YouTube

.

de Jullie S.

Foto: khrawlings


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri