'Ceea ce a facut sistemul medical in ultimul secol a fost sa le convinga pe femei ca ele chiar nu stiu sa nasaca'...

“Agnes Gereb a fost acel om - dupa 17 ani de serviciu in slujba unui spital, a decis in 1991 sa devina moasa independenta. Era pregatita sa isi asume riscul unor amenzi uriase si chiar riscul incarcerarii, toate pentru a putea ajuta viitori parinti sa isi aduca copiii pe lume asa cum isi doreau, la domiciliu. (…)

<<Arestarea moasei Agnes Gereb este punctul culminant al unei campanii de demonizare si criminalizare a practicii nasterii la domiciliu, o campanie care dureaza de 20 de ani si care este initiata si mentinuta de sistemul medical maghiar cu scopul de a-si mentine controlul total si exclusiv asupra nasterii si mai exact, a beneficiilor materiale ce decurg din ea>>, a declarat Donal Kerry, purtatorul de cuvant al Comunitatii Maghiare pentru Nasterea la domiciliu". Obstetrica este una dintre cele mai banoase specialitati medicale din sistemul de sanatate asa-zis gratuit din Ungaria care insa functioneaza, ca si la noi, pe sume mari de bani negri date la fiecare nastere unde obstetricianul este obligat prin lege sa fie prezent, explica Mame pentru Mame.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

"Pozitia moasei Agnes Gereb nu este numai aceea de inger pazitor pentru gravidele care aleg nasterea la domiciliu ci ea este si unul dintre militantii cei mai activi pentru o nastere fireasca in opozitie cu nasterea ultra-medicalizata de spital la care a condus practica medicala exagerat de interventionista. Munca moasei Agnes este dovada ca nasterea se poate reintoarce in sfera fiziologicului si a firescului si ca femeile au incept sa refuze paradigma nasterii patologizate.

Agnes Gereb a dovedit ca moasa poate deveni principalul reprezentant al profesiei medicale care asista nasterea si mai mult, din ce in ce mai multe femei cer imperativ asta. Sistemul insa s-a simtit amenintat asa ca a ripostat printr-un abuz extrem de grav: Agnes Gereb a fost arestata in mod spectaculos si demonstrativ in seara de 5 Octombrie. La numai cateva minute dupa ce se pregatise sa asiste o gravida care intrase in travaliu la centrul sau de nasteri din Budapesta. Moasa Agnes Gereb a fost dusa la inchisoare cu catuse la maini iar gravida a fost transferata fortat la spital.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri