[]Am 27 de ani si sunt mamica unei fetite de 3 luni si jumatate. Va scriu cu durere in suflet deoarece sunt o femeie care a avut parte de violenta domestica si economica din partea celui pe care il consideram partenerul meu de viata, sotul meu si tatal micutei mele.

Acest articol a fost scris de catre Miruna Matei si publicat initial de catre site-ul Feminism-Romania, cu titlul „Intelepciune”, ignoranta, iresponsabilitate, victime. Trebuie sa il consideram un real semnal de alarma, o forma de lupta impotriva gandirii inapoiate ca trebuie sa acceptam violenta ca si cand aceasta ar fi "rupta din rai". De vina pentru propagarea unei astfel de gandiri este si mass-media si de aceea trebuie sa invatam sa selectam mesajele cu adevarat folositoare si in acelasi timp sa le stigmatizam pe cele ignorante.

In completare...

Voi, cititoarele Garbo, o mica particica din vocea femeilor din Romania, nu sunteti din pacate deloc straine de astfel de umilinte. O demonstreaza topicul recent "Portertul barbatului roman", pe care una dintre cititoarele Garbo l-a deschis pe forum. Dezbateti aici, numeroasele fete si problematici ale violentei. Dominarea femeilor prin agresiune nu este o caracteristica a poporului roman, ea este o boala in intreaga lume. Ceea ce trebuie sa stie insa barbatii romani este ca ne pasa, ne pasa si ca aceasta este o realitate si trebuie sa ne unim fortele pentru a reusi sa infruntam violenta!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Din pacate, violenta domestica este o realitate prea crunta, careia nu i se intuieste gravitatea nici in macar in momentele care se sfarsesc fatidic. Familia incurajeaza femeia sa stea sa indure umilinta, legislatia nu este cu adevarat protectiva la adresa victimelor violentei, iar fortele de ordine, in stil machist nu intervin atunci cand se produc adevarate drame. Orice moment de tacere sau neimplicare din partea fiecaruia dintre noi, costa vieti, iar violenta indreptata impotriva femeilor, in toate formele ei (domestica, psihica, sexuala), reprezinta un obstacol major in calea egalitatii de gen si este una dintre cele mai grave incalcarii a demnitatii umane! Cu adevarat, este foarte miscator sa citesti astfel de cuvinte, pline de durere:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri