[]Am 27 de ani si sunt mamica unei fetite de 3 luni si jumatate. Va scriu cu durere in suflet deoarece sunt o femeie care a avut parte de violenta domestica si economica din partea celui pe care il consideram partenerul meu de viata, sotul meu si tatal micutei mele.

„Cei doi indragostiti s-au certat aprig in plina strada, cand, intr-un acces de furie, Mitea i-a dat Andreei o palma. Cum il iubeste foarte mult, Andreea a dat dovada de intelepciune, l-a iertat si i-a acordat o noua sansa. Acum, dupa sase luni, cei doi sunt un cuplu fericit si au depasit momentul neintelegerilor si al geloziilor.”

Daca am presupune ca 1% din cititoarele acestei reviste sunt femei, victime ale violentei domestice, rezulta cel putin 2000 de femei care sunt sfatuite sa ramana si sa suporte bataia si umilinta, sperand la un cuplu fericit.

Propun un exercitiu de imaginatie: Maria este o femeie casnica, cu studii medii, are 37 de ani si doi copii mici. Sotul Mariei, are din cand in cand „accese de furie” si ii mai scapa cate o palma, doua, sau, daca e foarte nervos si trebuie sa se descarce, chiar cativa pumni. Maria nu are rude apropiate si putinii cunoscuti o sfatuiesc sa ramana cu el- unde sa sa duca, cine o mai ia la varsta asta, ce slujba isi mai gaseste, cum sa ia copiii de langa tatal lor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Poate din cand in cand, prietena care o gazduieste de fiecare data cand el e prea „stresat de grijile cotidiene” si dupa „descarcare” o da afara impreuna cu copii pentru a putea avea cateva minute singur, o sfatuieste sa plece, dar nu ii da un raspuns la intrebarea „Unde?”. Poate chiar i se nasc niste ganduri sa apleze la ajutor- a auzit ea de niste adaposturi si parca faceau si astia reclama la televizor ca ar trebui sa apelezi la cineva. In drum spre piata isi cumpara ziarul si citind respectivul articol, isi da seama ca si alte femei au trecut prin asta si au suportat si au un cuplu fericit. Se simte chiar rusinata, ca nu-l iubeste atat de mult sau ca nu a stiut sa-i arate. Peste 2-3 ani, Maria devine la randul ei un articol in ziar: „Femeie, omorata in bataie de catre propriul sot”. Intrebarea mea este: pare a fi un scenariu atat de ireal?

Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Toate Mariile trebuie protejate de astfel de manipulari, caci oricate campanii am avea, atata timp cat in mijloacele de informare cele mai folosite apar astfel de titluri, astfel de recomandari, nu va putea fi oprita violenta traita de sute si mii de femei. Un astfel de articol, nu numai ca isi bate joc de toate eforturile facute pentru combaterea violentei domestice, dar mai mult, poate contribui la insasi distrugerea vietii femeilor.
In final, exerctiul de imaginatie se adreseaza autoarei articolului: Daca ati avea o fata si peste ani va veni sa va intrebe ce sa faca, pentru ca iubitul ei i-a dat o palma intr-un acces de furie, ce ati sfatui-o ca este intelept sa faca?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri