Ce tulbura? Multe lucruri in jur: sa vezi ca oamenii sunt saraci, poate uratenia Bucurestiului, poate departarea de prieteni dragi. Dar tulbura mai tare sa stii ca exista tensiuni intre parinti si copii. Tensiuni, certuri, neintelegeri...

Poemul se regaseste in volumul “Profetul”. Gibran credea ca daca oamenii vor gasi un mod sensibil de a trai si de a gandi, atunci oamenii vor deveni mai buni. Gibran detine o viziune unitara unde se unesc sugestii catre toate religiile si catre filosofie (de la Crestinism la Islam, de la Iudaism la Romantismul european, de la Nietzsche la Sufism). "Gibran reuseste sa dea omului timpurilor noastre agitate, un raspuns la eternele intrebari, adresandu-se nu doar partii rationale a mintii ci folosind imagini si simboluri care apartin lumii simbolice universale", scriu editorii editiei in limba italiana si engleza a "Capodoperelor lui Kahlil Gibran" (I Capolavori di Kahlil Gibran, Mondadori, 2005), pe care o detin.

Despre “Profetul” si alte scrieri ale lui Kahlil Gibran, nu gasesc prea multe referinte in limba romana din pacate, desi in librariile din afara, aceasta carte sta la loc de cinste pe rafturi. (Probabil ca este si acesta un semn al crizei de valori cu care se confrunta societatea noastra… ) Totusi, gasiti cartea online, iar pretul este unul infim, pe langa imensa invatatura pe care o puteti primi prin intermediul lui Kahlil Gibran.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților Hai să-i scoatem pe copii dintre pereții ăia! Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Poemul in limba romana "Despre copii" de Khalil Gibran, via blogul Eleonorei Lisnic

Foto front si main: Portretul lui Kahlil Gibran, copil (1890-1900)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri