Aventurile emotionale sunt adeseori catalogate drept simple prietenii, dar ele pot fi daunatoare atat persoanelor care au un partener stabil cat si celor singure. Cum faci diferenta intre o prietenie inocenta si o aventura emotionala?
O aparenta prietenie poate fi nociva unei casnicii/ relatii atunci cand este vorba de fapt despre o aventura emotionala. Cum faci insa diferenta intre prietenie inocenta si prietenie nociva?

Despre relatiile platonice dintre o femeie si un barbat s-a tot discutat, punandu-se in evidenta faptul ca barierele pot fi depasite usor. Cu toate acestea, nu este nevoie ca prietenia sa se mute in dormitor pentru ca relatia cu partenerul stabil sa fie afectata.

Scenariul clasic include o casnicie in care ambii soti lucreaza si se vad destul de rar in timpul zilei. Se dedica un timp din ce in ce mai scurt conversatiei, comunicarii si se considera ca diversele probleme avute in timpul zilei trebuie lasate la birou. Nevoile de comunicare privind problemele de la serviciu sunt implinite de o persoana de sex opus de la birou, care fiind direct implicata, intelege mai bine si ofera sfaturi mai pertinente. Atractia fizica poate aparea sau nu, dar remuscarile sunt imediat inabusite de ideea ca nu s-a intrecut nicio limita si este vorba strict de o relatie de colegialitate sau prietenie.

Cu toate acestea, incet-incet, nu mai simtim nevoia de a discuta cu sotul despre probleme emotionale, pentru ca avem intotdeauna un alt sprijin. Sotul nu mai este prieten si cu timpul, relatia incepe sa se erodeze, cei doi parteneri evoluand in directii diferite. Cele mai multe persoane care se angajeaza intr-o aventura emotionala, nu simt ca ar face vreun rau. Se disculpa, oferind argumentul ca niciodata nu si-au pus problema ca sotul sa fie inlocuit de coleg. Adevarul este ca partenerul stabil este oarecum scos din ecuatie atunci cand vine vorba despre anumite chestiuni, fie ca realizam sau nu acest lucru.

La un moment dat este posibil ca problemele din viata de cuplu sa fie discutate impreuna cu prietenul special, ca energia si timpul dedicate prietenului sa fie semnificativ mai mari decat cele oferite partenerului de viata. Simpla prietenie se transforma intr-un legatura foarte puternica si uneori persoana "infidela" se poate intreba de ce partenerul nu poate sa o inteleaga la fel de bine.

Diferenta principala dintre o relatie de prietenie si o aventura emotionala este faptul ca tindem sa tinem secreta aventura. Atunci cand sotii discuta despre activitatile de la birou, persoana "infidela" va evita sa vorbeasca despre prietenul special, motivandu-si in sinea sa ca sotul ar putea intelege gresit si evitand sa constientizeze ca intr-adevar sotul are motive de ingrijorare. De cele mai multe ori, exista si atractie sexuala intre cei doi prieteni special, dar acestia pot sa nu o constientizeze.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri