Peter Pan are nevoie de o femeie care sa ii prelungeasca copilaria si imaturitatea pana la adanci batraneti. Si ea exista. Se numeste Wendy. Este femeia care ii este mama celui pe care il iubeste.

Relatia barbatului-copil cu femeia-mama

Inconstient, ii place sa il stie dependent de ea, solicitandu-I atentia, bunatatea si facand apel la capacitatea sa de iubire, de sacrificiu. Femeia Wendy confunda sacrificiul cu iubirea si nu are clar delimitat sentimentul propriei valori. Isi dovedeste siesi ca iubeste daca se plaseaza pe un plan secundar. Se simt in siguranta doar daca isi stie partenerul la adapost de primejdii si pericole. Figura autoritara si protectoare, indruma, arata, invata, protejeaza, isi asuma responsabilitatile celuilalt, rezolva acele lucruri care nu ii plac acestuia, este intotdeauna dornica sa ii sara in ajutor, isi doreste sa devina indispensabila in viata lui.

Totodata inhiba personalitatea celuilalt, chiar daca nu constientizeaza acest lucru. Practic, nu il lasa sa creasca, sa se maturizeze, sa evolueze ca personalitatea, sa se comporte ca un adult. Dar asta este si ceea ce urmareste celalalt. "Este greu sa nu te comporti ca o mama fata de partener atunci cand acesta cauta de fapt o partenera-mama", afirma psihologul Kiley. Dar atat Wendy, cat si Peter Pan au nevoie de vindecare. O relatie sanatoasa de iubire nu se poate baza pe aceleasi sentimente si conditii existe in relatia copil-parinte. Peter-Pan si Wendy au o relatie nociva, codependenta, bazata pe nevoi emotionale gresite. Peter-Pan trebuie sa creasca. Wendy trebuie sa-I lase pe ceilalt sa devina ceea ce este: ADULT.

Dana Negoita

Foto fr si main: tipoyock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri