O soacra de cosmar? Sau o buna prietena? Depinde de amandoua daca aveti o relatie bazata pe respect sau pe dispute.
O soacra de cosmar? Sau o buna prietena? Depinde de amandoua daca aveti o relatie bazata pe respect sau pe dispute. De mici mancam coltul de la paine doar pentru ca se spune ca astfel ne vor iubi soacrele, avand idei preconcepute care se transmit din generatie in generatie privind aceasta "relatie" dintre nora si soacra. Din pacate exista foarte multe cazuri in care soacra nu este doar o buna prietena.

Din cauza neintelegerilor dese din casa, legate strict de interventia soacrei in mijlocul familiei tale, nervii sunt intinsi atat de mult incat nu mai poti suporta si in cele din urma se ajunge chiar si la divort. Dar chiar sa fie influenta ei atat de puternica incat sa distruga o familie? Statisticile arata ca da, foarte multe cupluri se destrama deoarece soacra " isi baga nasul" prin treburi care nu o privesc. Vrea sa stie ce gatesti, cum faci curat, suna in momente nepotrivite, se implica in educatia copiilor si iti face mai tot timpul observatii.

Solutia ar fi una pasnica, fara momente de tensiune. Indicata ar fi o discutie sincera cu partenerul de viata. Sa-i explici, in asa fel incat sa nu-i jignesti mama, ca pe tine te deranjeaza anumite aspecte ale comportamentului ei si sa vedeti cum ati putea rezolva situatia fara conflicte.

Daca se implica in educatia copiilor nu exclude din start sfaturile acesteia. Analizeaza ce spune pentru ca desi s-ar putea sa para ca e de moda veche foarte multe sfaturi s-ar putea dovedi de folos. Fa un compromis si aprob-o chiar daca tu ai alta parere, stii cum e: spune ca ea, dar fa ca tine.

Exista posibilitatea sa se simta exclusa si de aceea insista sa ia parte la cat mai multe activitati din familia ta. Nu te mira daca se autoinvita in vacanta cu voi. Stiu ca nu suna bine sa-ti petreci o vacanta intreaga sub ochii acesteia asa ca cel mai bine ar fi mergeti cu ea in excursii scurte si vacantele sa le petreceti fara ea.

Apare la usa fara sa anunte. Cum ai putea sa o dezveti de acest obicei care te scoate din sarite? Exact in acel moment te imbraci si ii spui ca trebuie sa pleci dar ai vrea sa vorbesti mult mai multe cu ea si ca ar fi bine sa anunte ca sa aveti timp amandoua. In acest mod o inviti frumos sa plece, asta daca nu vrea sa mai ramana ea in casa...

Casatoria ta cu fiul ei o poate face sa te vada ca o persoana invadatoare. Vrei sa ocupi un loc special in familie si daca esti apropiata de sot (cum este si normal sa fie) o poti indeparta de copilul ei.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri