Sa nu credem ca viata culturala nu are si un public de prichindei. Ma surprinde ca institutiile de cultura se orienteaza din ce in ce mai mult catre promovarea artei printre cei mici. Iar ziua de 1 iunie este poate, cea mai potrivita zi pentru a organiza evenimente si actiuni pentru cei mici.

Bonus – “Publica si tu!”

Si mai e ceva! Parintii ar trebui sa stie ca Muzeul National de Arta Contemporana al Romaniei, desfasoara in perioada 23.01 – 3.10.2010, un proiect special pentru copii, care ii invata sa devina graphic designeri. Programul este conceput de Muzeul National de Arta Contemporana in colaborare cu Graphic Design Museum din Breda, Olanda si se adreseaza copiilor din grupa de varsta 8-14 ani. (Curator: Marieke van Oudheusde)

Cum se desfasoara?

Copiii descopera ce anume este grafic designul, de ce este necesar pentru obiectele care ne inconjoara. Ce semnificatie pot avea literele si culorile? De ce o cutie de lapte are culoarea albastra si nu violet? Ce sugereza mai multe tipuri de litere pe un afis de film?

La MNAC , copiii publica singuri si lucreaza ca designeri. Fiecare copil care viziteaza muzeul primeste o mapa de lucru care-l ajuta atunci cand se ocupa de tema/design.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Cum se procedeaza? Copiii sunt primiti intr-un spatiu special amenajat in muzeu, unde un asistent/educator/cadru didactic le ofera o scurta prezentare si le da mapa de lucru. Apoi copiii se apuca de treaba. In spatiu, lucrarea lor este publicata pe perete si pe panourile publicitare. Copiii isi pot alege fonturile, culorile, pictogramele si formele pentru designul lor. Prefera sa publice lucrarea digital? Foarte bine! Un perete este rezervat pentru proiectii. Copiii se aseaza la un computer, aleg formele, culorile si literele dintr-o banca de imagini, fac un design si il publica pe internet.
Mapa de lucru – plina de surprize – poate fi luata acasa, desigur!

Expozitia poate fi vizitata impreuna cu toata clasa, cu programare, dar copiii sunt bineveniti si individual.

Participantii invata in mod interactiv principiile de baza ale designului grafic. Ei exploreaza, in special atunci cand lucreaza, modul in care se realizeaza grafic designul si modul in care folosirea diversa a culorilor, formelor si fonturilor influenteaza designul. Culori si forme diferite transmit mesaje diferite.
„Publica si tu!” este un mediu atractiv de a invata, in care principiile de baza si functionalitatea grafic designului sunt explicate prin exemple usor de inteles, in combinatie cu activitati (de grup). Acestea sunt legate de experienta si stadiul de dezvoltare cognitiva a copiilor cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani.
Atelierele au loc in fiecare sambata de la ora 11.00, cu inscriere la tel.: 021 3189137 sau prin e-mail: irina.radu@mnac.ro, info@mnac.ro.

adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Foto fr si main: Hepta.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri