Stirile care vin din zona guvernamentala nu sunt deloc optimiste in ceea ce ii priveste pe viitorii parinti, mamici si tatici. Astfel, suma pe care o primeste un parinte care sta acasa cu copilul in primii doi ani de la nasterea acestuia ar putea sa nu mai reprezinte 85% din venituri. Masura ar putea intra in vigoare de la 1 iunie.

Update: Wall-Street.ro scrie ca indemnizatia pentru cresterea copilului, acordata mamelor pentru cel mult doi ani si in valoare de 85% din media veniturilor pe ultimul an, ar putea scadea cu 15%, dupa cum releva un proiect de Ordonanta de Urgenta publicat pe blogul personal al judecatorului Adrian Neacsu, presedintele Tribunalului Vrancea.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat ieri ca nu s-a luat inca o decizie in ceea ce priveste reducerea indemnizatiei pentru cresterea copilului de la un plafon maxim de 4.000 de lei la 600 de lei si a precizat ca in acest moment se discuta mai multe variante.

"Sunt variante in discutie, nu s-a stabilit inca nimic. Nu avem inca o decizie in ceea ce priveste reducerea indemnizatiei pentru cresterea copilului", a raspuns Seitan, dupa ce a fost intrebat daca s-a luat o decizie in ceea ce priveste plafonarea indemnizatiei la 600 de lei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii 

Indiferent ce salariu au avut si cat au cotizat la asigurarile sociale, parintii aflati in concediul de crestere a copilului ar putea primi aceeasi indemnizatie lunara de la stat. Cum la noi in tara majoritatea parintilor care raman acasa cu cei mici sunt mamele, aceasta masura le va afecta in mod direct pe femei.

De la 1 ianuarie 2009, persoanele care realizau, in anul anterior nasterii copilului, venituri supuse impozitarii beneficiau de un concediu de crestere a copilului de pana la doi ani, trei in cazul copiilor cu handicap, in timpul caruia primeau o indemnizatie lunara de 600 de lei, sau, la alegere, de 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni. Plafonul stabilit pentru o astfel de indemnizatie este acum de 4.000 de lei pe luna, explica portalul de stiri 9am.ro.

Parintii, obligati in acest fel, sa se intoarca cat mai repede la serviciu

Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii

Parintii se tem deja ca politicienii vor reveni la vechiul plafon de indemnizatii cand, indiferent de venitul realizat in ultimele 12 luni, acestia primeau doar 600 de lei pe luna.

“Nu ai ce sa faci cu 600 de lei. Mai mult de jumatate din acesti bani se duc pe scutece si lapte praf. Iar daca mai ai si credite la banca, este imposibil” ne-a declarat mama unei fetite de 2 ani si jumatate care asteapta un al doilea bebelus curand. Multe cheltuieli se duc si pe hainutele bebelusului, care creste foarte repede si care trebuie schimbate la doua luni.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri