Sustinerea unui partener depresiv nu este deloc un lucru usor, iar lupta cu depresia nu este tocmai o lupta care se castiga cu usurinta. Este nevoie de multa vointa si putere din partea ta, caci un partener depresiv te poate atrage si pe tine in plasa gandurilor negative. Imbunatatirea relatiei cu partenerul depresiv depinde insa de anumite lucruri: de intelegerea si sprijinul pe care i le arati, de felul in care reusesti sa comunici cu el, de rabdarea de care dispui.

Cu greu poti demonta prejudecatile generale. Cu greu poti contrazice statisticile conform carora rata depresiei in randul femeilor este de doua ori mai mare decat cea a barbatilor. Se afirma ca femeile sunt cele sensibile, cele vulnerabile, cele care plang usor, cele mai susceptibile depresiei si sentimentelor de panica, vinovatie sau teama, iar barbatii sunt cei puternic, plamaditi dintr-un aluat special al celor care nu plang si nusufera de tristete decat in cazuri speciale, cu totul si cu totul extraordinare. Barbatii plang doar cateodata. Barbatii nu cad niciodata prada depresiei. Sau foarte rar. Barbatii au fost invatati inca de mici sa-si gestioneze emotiile si mai ales sa nu le arate, sa nu le manifeste.

Bovarismul a fost asociat femeilor. S-a gandit cineva vreodata sa-i atribuie celebrei madame Bovary o alta identitate decat cea feminina? Monsieur Bovary? Nu exista asa ceva. Intr-un secol al stresului, depresia nu iarta insa pe nimeni. Cercetari recente au aratat ca barbatii, in aceeasi masura ca si femeile, pot fi afectati de depresie, o afectiune la fel de des intalnita precum gripa sau raceala. Barbatii cu o stare emotionala friabila si cu o toleranta scazuta fata de oboseala, stres sau dezamagire pot cadea cu usurinta prada depresiei. Si nu numai...

Simptome care tradeaza ca partenerul tau sufera de depresie

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită

Obisnuia sa-ti descreteasca fruntea si sa te faca sa razi in hohote. Obisnuia sa priveasca partea buna a lucrurilor. Era cel care, in ciuda diverselor probleme sau griji, obisnuia sa priveasca intotdeauna partea plina a paharului. Insa de la o vremeepare intotdeauna preocupat. Absent. Distrat. Trist chiar. Cu gandul in alta parte. Indispozite sau doar o stare proasta? Cand stii ca partenerul tau sufera de o depresie severa? Spre deosebire de femei, depresia se manifesta in mod diferit in randul barbatilor. Deoarece acestia nu obisnuiesc sa vorbeasca deschis despre sentimentele lor, simptomele depresiei pot fi bine ascunse, mascate, ignorate, negate de persoana in cauza, in consecinta identificate cu mai multa dificultate decat in cazul femeilor. Comportamentul si actiunile unui barbat sunt cele care pot trada depresia. Un barbat depresiv este iritabil in permanenta. Pare total dezinteresat si rupt tocmai de acele activitati pentru care altadata si-ar fi dat un sfert din viata. Il enerveaza lucruri care in mod obisnuit ii faceau placere sau nu il deranjau in niciun fel. Este in permanenta trist si deprimat, chiar si in lipsa unor cauze concrete care sa justifice aceasta stare.

Când nu mai știi în ce direcție să mergi, urmează-ți întotdeauna inima! Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri