Pentru a se simti bine copilul trebuie apreciat, insa fara a cadea in extrema alintarii. Copilul care prezinta o stima de sine scazuta este mereu nervos, nemultumit, se integreaza greu sau deloc in colectivul de la scoala sau de la gradinita, plange des, este interiorizat, dependent de parinti, fara initiativa, curaj sau independenta, prea timid fata de ceilalti copii

Fiecare an din viata micutului tau reprezinta un nivel de dezvoltare atat fizica, dar si psihica, in concordanta cu dezvoltarea sistemului sau nervos, dar si cu stimulii de mediu: educatie, jocuri care stimuleaza imaginatia, dragostea parintilor, responsabilitati, odihna, activitatea fizica, alimentatie etc.

Copilul se simte atasat de parinte, care ii ofera afectiune, incredere in el insusi, apreciere, dar care ii este totodata si un bun model. Pentru a se simti bine copilul trebuie apreciat, insa fara a cadea in extrema alintarii. Un copil cu stima de sine ridicata este respectuos, dar are curaj, initiativa, nu se simte dependent de parinti, nu plange cand este lasat singur, isi poate face singur temele. Practic prezinta un anumit grad pozitiv de control in propria lui viata, este vesel, rade si nu vede in "negru" tot ceea ce i se intampla, se integreaza usor in colectivul de la gradinita sau de la scoala si ii place joaca.

Copilul care prezinta o stima de sine scazuta este mereu nervos, nemultumit, se integreaza greu sau deloc in colectivul de la scoala sau de la gradinita, plange des, nu rade mereu, nu este comunicativ, este interiorizat, dependent de parinti, fara initiativa, curaj sau independenta, prea timid fata de ceilalti copii si ii place sa se joace mai mult singur sau cu cel mai bun prieten. Este negativist, poate chiar depresiv si anxios.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai încurajatoare citate despre succes Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

Ce poti face pentru a creste stima de sine a copilului vostru?

Stima de sine a copilului reprezinta felul in care el se percepe, in care isi constientizeaza talentele, aptitudinile, atitudinea, felul in care crede ca este vazut de ceilalti, perceptia propriului potential si a efectelor actiunilor sale.

Integrarea in colectiv

Pentru ca micutul sa invete sa interactioneze are nevoie sa fie integrat in colectivul de la gradinita, cel de la scoala, dar si cel de prieteni. Copilul are nevoie sa interactioneze cu ceilalti pentru a-si dezvolta spiritul competitiv, dar si pentru a empatiza cu cei din jur si pentru a invata acele reguli sociale pe care este imposibil sa i le zici, ca acelea de a fii bun, dar a avea o limita (unde este plasata acea limita?) si tot asa. Copilul isi invata astfel valorile, se poate percepe mult mai usor avand ca etalon de raport pe ceilalti, poate invata metodele celorlalti de reusita si se poate simti minunat in comania prietenilor, plus ca impreuna au mai mult curaj, inclusiv la prostioare. Trebuie insa ca parintele sa controleze acest cerc de "prieteni" astfel incat sa se influenteze reciproc intr-o maniera pozitiva.

Îți doresc timp… Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri