A tine aprinsa flacara pasiunii si a mentine un nivel satisfacator de dialog cu partenerul de cuplu in pofida trecerii anilor ne scuteste de suferinta si de esec sentimental. Iesirile impreuna, povestirea intamplarilor de peste zi, existenta confidentelor, armonizarea diferentelor, certurile trecatoare, impacarile linistitoare sunt doar cateva din aspectele care contribuie la mentinerea vitalitatii unei relatii.

Cunoscuta sintagma continua sa existe si situatia implicita. Continua sa ne afecteze. Iata de ce ne propunem in cele ce urmeaza sa explicam motivele aparitiei acestui simptom din viata unui cuplu si sa oferim alternative viabile pentru depasirea situatiei.

In majoritatea cuplurilor lipsa comunicarii este un prim inceput ce trebuie tratat cu atentie. Privitul la televizor in mod extrem si adancirea in treburile casnice a femeii sunt exemple des intalnite astazi. Interesul diminuat pentru partenerul de cuplu, cufundarea in propriile probleme, indiferenta in impartasirea opiniilor si in schimbul de idei, preocuperea constanta pentru societate si mai putin pentru cel de langa tine, evitarea spatiului casnic sub diverse pretexte, lipsa dialogului de suflet configureaza adesea orizontul singuratatii in doi. Pasiunea nu mai exista, entuziasmul tinde catre minus, vitalitatea relatiei e de domeniul trecutului iar dorinta sexuala se manifesta sporadic sau chiar deloc, in antagonism cu caracteristicile unui cuplu care functioneaza optim.

Cand o relatie este stabila, cei doi se sprijina reciproc, orice situatie din afara este dezbatuta si comentata iar caminul reprezinta fara indoiala locul unde consecintele faptelor de viata negative se remediaza sau se incheie. Orice situatie buna sau dificila e impartasita. Comunicarea verbala este sustinuta iar sexul legatura importanta in cuplu si cel care desparte o prietenie de o frumoasa poveste de dragoste da savoare bucurie si implineste in mod plenar comunicarea. Existenta celuilalt aduce lumina in propria existenta, iar gandul ca se afla cineva care ne este refugiu si ne sustine neconditionat ne asgura un echilibru si confortul psihic necesar pentru a infrunta cu zambetul pe buze destinul si viata insasi!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Schimbarea apare treptat asemeni unei picaturi de apa care se infiltreaza la baza unui edificiu si se manifesta prin scaderea graduala a atentiei pentru partener care inceteaza sa mai fie centrul universului nostru. Ea poate surveni insa si brusc datorita unui context de viata cum ar fi un eveniment de serviciu care tine mintea ocupata si seaca energia.un conflict interior, insatisfactiile profesionale, supararile de orice fel, suma de neimpliniri.

Aparent fara motiv se declanseaza o avalansa care ingroapa empatia emotionala a cuplului indiferenta si dezinteresul fiind dominantele momentului. Dar ca in orice furtuna exista semnale prevestitoare lipsa entuziasmului a dialogului, interiorizarea, sexul obligatoriu de rutina, disparitia subiectelor de discutie, evitarea plimbarilor impreuna, incetarea oricarei forme de comunicare inclusiv a dezbaterilor in contradictoriu care luate in seama pot preveni si solutiona criza.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri