Raul de transport se recunoaste usor pentru ca dupa urcarea in mijlocul de transport persoana respectiva se simte ametita, are stare de greata sau chiar vomita, prezinta dureri de cap, uneori transpiratii si paloare, chiar lesin.

Copiii sunt foarte vulnerabili la schimbarile de mediu si la miscari in general, adesea acuzand raul de transport. Foarte probabil ca multi dintre dumneavoastra, cititorii acestui articol, va amintiti de pataniile si starile de rau pe care le experimentati cand erati mici si trebuia sa mergeti cu masina un drum mai lung de o ora.

De ce apare raul de transport?

Raul de transport apare atunci cand exista o discordanta intre mai multe sisteme de perceptie, de exemplu intre privire si echilibru cel mai adesea, atunci corpul sesizeaza ca se misca inainte (dupa cum merge masina de exemplu) si copilul priveste cum trec in urma copacii de pe marginea drumului. Astfel ochiul percepe un sens, iar centrul echilibrului un altul. La fel se intampla si pe vapor, cand se succed mai multe sensuri receptate de organism intr-un ritm foarte rapid datorita miscarii valurilor, corpul resimtind practic aceleasi simptome ca atunci cand va invartiti pe loc, dar cu viteza mai mica de rotare. Raul de transport sau de miscare cum mai este numit apare in toate mijlocele de transport: masina, autobuz, avion, vapor etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Parenting constient (mindful parenting) – recomandari si sfaturi

Care sunt simptomele raului de transport?

Raul de transport se recunoaste usor pentru ca dupa urcarea in mijlocul de transport persoana respectiva se simte ametita, are stare de greata sau chiar vomita, prezinta dureri de cap, uneori transpiratii si paloare, chiar lesin.

Ce putem face pentru a scapa de raul de transport?

In general raul de transport, mai ales pentru autoturisme, dispare de la sine la adolescenta si este strans legat de capatarea atentiei distributive.

Cateva sfaturi pentru a evita raul de transport:

- Asezati copilul in locul din mijlocul de transport care se misca cel mai putin: in fata daca este masina, eventual sa poata vizualiza si soseaua, in mijloc daca este vapor sau avion.
- Hraniti copilul cu o ora inainte sa plece la drum;
- Asigurati-va ca exista o buna aerisire in mijlocul de transport respectiv;
- Invatati copilul sa fixeze cu privirea linia orizontului, ci nu copaceii sau casele de pe marginea drumului;
- Puteti folosi bratara preventiva care foloseste acupunctura si apasa pe mana copilului anumite puncte, astfel micutului nu-i mai este rau; este una din cele mai bune metode de a combate raul de transport.
- Puteti cere ajutorul medicului, spre exemplu unele siropuri sau pastile antialergice au efecte si asupra raului de transport. De asemenea, homeopatia prezinta cateva remedii pentru aceste neplaceri.
- Asigurat-va ca ati hidratat copilul suficient, se recomanda sa bea o cana cu apa inainte de pleceare, sa mearga la toaleta ianinte de plecare si deasemenea sa aveti la dumneavoastra o sticla cu apa sau ceai calmant.

Oxitocina – tot ce trebuie sa stii Stiluri parentale – tipuri, caracteristici si recomandari

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Kidz.ro

Citeste si alte articole pe Kidz.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Copiii – varsta intrebarilor

Cate ore de somn ii sunt necesare copilului tau?

Adolescentii: ii lasam sa plece la petreceri?

Castiga un telefon Samsung Diva. Click aici pentru detalii!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri