20 Iulie 2022 publicat în Familie 14 share-uri

Cu toții ne dorim să creștem copii responsabili. Și cu toții ne dorim să trăim într-o lume în care ceilalți au fost crescuți să fie responsabili. Primul pas pentru a crește copii responsabili este să începem prin a vedea responsabilitatea ca pe o bucurie pentru copil, în loc de o povară.

Copiii vor să se vadă pe ei înșiși puternici și capabili să răspundă la ceea ce trebuie făcut. Ei au nevoie de acest lucru pentru a-și dezvolta stima de sine. Ca părinte, este bine să înțelegi că piticii tăi nu vor doar să fie mângâiați. Ei au nevoie, la fel ca noi toți, să simtă că sunt importanți, că acțiunile lor au o contribuție pozitivă.

Nu trebuie să-i înveți literalmente pe copii să se descurce în mod responsabil; trebuie să relaționezi cu ei astfel încât să-și dorească să facă acest lucru.

Așadar, copiii vor fi responsabili în măsura în care îi sprijinim să fie. Iată 8 strategii pe care să le aplici în relația cu cei mici, pentru a-i determina să devină responsabili.

1. Învață-l că întotdeauna strângem după noi

Începe prin a ajuta copilul, până când va învăța acest lucru. Va învăța mai repede, dacă poți fi vesel și amabil în această privință și dacă îți amintești să nu te enervezi pentru castronul răsturnat. Încurajează-l să te ajute, dându-i și lui o lavetă. Atât timp cât nu îl cerți, astfel încât să adopte un mecanism defensiv, va dori să ajute la curățenie și să facă lucrurile mai bine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Așa că, atunci când copilul tău varsă bolul cu cereale, reacționează calm: „Oops, s-a vărsat laptele. Nu-i nimic. Putem să curățăm”, în timp ce îi întinzi un prosop de hârtie și iei și tu unul.

2. Nu îl obliga să facă lucruri fără a fi lucrat cu el în acest sens

Nu-l „obliga” să facă treburi fără tine, până când acestea nu au devenit o parte obișnuită a rutinei familiei și doar dacă cel mic nu se opune. Scopul tău este să modelezi un copil care va avea plăcerea de a-și asuma responsabilitatea. Fă în așa fel încât sarcinile să fie distractive. Oferă-i sprijin și ajutor atât cât este nevoie, inclusiv stând cu el și ajutându-l în primele treizeci de ori când face sarcina, dacă este necesar.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

Un exemplu ar fi pregătirea pentru următoarea zi de școală. Cumpără pentru cei mici ghiozdane copii cu personajul favorit și propune-le să vă pregătiți împreună pentru a doua zi: tu pentru job, iar ei pentru școală. Recapitulați, pe rând, cele necesare și apoi începeți să puneți tot ce vă trebuie în ghiozdan, respectiv geantă. În cele din urmă, vor face aceste sarcini de unii singuri.

3. Lasă-l să „facă singur” și să te „ajute”, chiar și atunci când este mai mult de lucru pentru tine

Și întotdeauna va fi mai multă muncă pentru tine. Dar copiii își doresc să stăpânească lumile lor fizice, iar atunci când îi sprijinim să facă acest lucru, ei își asumă responsabilitatea de a fi „capabili de răspuns”. Așa că ai răbdare cu piticul tău, pentru a-l ajuta să descopere satisfacția contribuției. Acest lucru este mai important decât ca treaba să fie făcută rapid sau perfect.

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

4. În loc să dai ordine, încurajează copilul să gândească

De exemplu, pentru copilul care zăbovește dimineața, în loc să îi ordoni să se spele pe dinți, ai putea să-l întrebi: „Care este următorul lucru pe care trebuie să-l faci, pentru a fi pregătit pentru școală?”. Scopul este de a-l menține concentrat pe rutina lui în fiecare dimineață, până când va începe să își gestioneze singur sarcinile.

5. Învață copilul să fie responsabil pentru interacțiunile sale cu ceilalți

Când fiica ta rănește sentimentele frățiorului mai mic, nu o forța să își ceară scuze. Ea nu va fi sinceră și nu-l va ajuta. Mai întâi, ascultă-i sentimentele, pentru a o ajuta să rezolve acele emoții încurcate, care au făcut-o să se rățoiască la el. Apoi, odată ce se simte mai bine, întreab-o ce poate face pentru ca lucrurile să se îmbunătățească între ei. Poate că va fi gata să-și ceară scuze. Dar poate că va simți să repare lucrurile cu el, citindu-i o poveste sau dându-i o îmbrățișare. Acest lucru îi învață pe copii că modul în care îi tratează pe ceilalți are un cost și că sunt întotdeauna responsabili pentru a remedia situația, atunci când fac rău. Dar pentru că nu îl forțezi, el este capabil să ALEAGĂ să îndrepte greșeala.

Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

6. Sprijină copilul să plătească pentru bunurile deteriorate

Atunci când ajută la plata din propria alocație a telefoanelor mobile pierdute sau a geamurilor sparte de minge, șansele de recidivă sunt reduse.

7. Nu te grăbi să-l scoți dintr-o situație dificilă

Fii disponibil pentru rezolvarea problemelor, ajutându-l să își depășească sentimentele și temerile și pentru a te asigura că nu ocolește dificultatea, și lasă-l să se descurce singur, indiferent că este nevoie să ofere scuze sau să se împace cu un alt copil.

8.Oferă-i un model de responsabilitate

Fii explicit cu privire la alegerile responsabile pe care le faci: „Este neplăcut să cărăm acest sac cu gunoi până ajungem la mașină, dar nu văd niciun coș de gunoi și nu aruncăm niciodată gunoiul pe jos.”

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine!

Respectă-ți promisiunile față de copil și nu găsi scuze. Dacă nu te ții de cuvânt atunci când promiți să jucați acel joc cu el sâmbătă, de ce ar trebui să fie el responsabil în privința respectării promisiunilor și acordurilor cu tine?

Nu face promisiuni pe care nu le poți respecta și, atunci când îți îndeplinești responsabilitățile, asigură-te că folosești un limbaj care transmite acest lucru.

Așadar, responsabilitatea nu este înnăscută, ci este nevoie de multă disciplină și maturitate, pentru ca un copil să rămână concentrat asupra sarcinilor, atunci când ceva nu este distractiv. Este nevoie de exercițiu. Și necesită ca tu să îți antrenezi copilul să fie responsabil și să-l faci să răspundă pentru responsabilitățile sale.

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Sursă foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri