8 Septembrie 2020 publicat în Familie 13 share-uri

Încrederea în sine reprezintă un ingredient esențial în viața fiecărei persoane și cu atât mai mult în cazul celor mici. Aceasta joacă un rol esențial în procesul lor de creștere și dezvoltare și pregătește calea către succes în viață.

Copiii nu se nasc cu această abilitate, însă cei care sunt încrezători în sine sunt mult mai dornici să învețe lucruri noi și pot face față mai ușor provocărilor. Încrederea în sine este, de asemenea, crucială în relațiile cu cei din jur. Așadar, iată ce poți face pentru a-l ajuta pe cel mic să prindă încredere încă din primii ani de viață:

Creează o rutină

Atunci când evenimentele sunt predictibile, se petrec în aproape același mod și la aceeași oră ca în zilele anterioare, copilul se va simți în siguranță, încrezător și în control asupra lumii din jurul lui. De exemplu, acesta va ști că mai întâi vine băița, apoi cititul unei cărți, câteva cântece și, la final, ora de culcare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul Don Miguel Ruiz: Rugăciune pentru Libertate (libertatea de a fi cei care suntem cu adevărat) și Iubire

Odată ce va înțelege modul în care se petrec lucrurile, îi va fi mai ușor să se pregătească pentru fiecare activitate în parte. Dacă evenimentele de zi cu zi se petrec într-un mod haotic și la întâmplare, îi pot provoca celui mic stări de anxietate. Atunci când știu la ce să se aștepte, copiii se vor juca în voie, vor crește și se vor dezvolta armonios.

Oferă-i oportunități de joacă

Joaca este una dintre cele mai bune activități prin care copilul învață mai multe despre el și lumea din jurul lui. Prin joacă, aceștia învață să caute soluții și să rezolve probleme, dar și să își dezvolte nivelul de încredere.

Orice tip de joc este potrivit pentru cel mic, cu atât mai mult cele care îl ajută să facă diferite conexiuni, precum jocurile lego. Acestea îi satisfac nivelul de curiozitate, capacitatea de a gândi logic pentru a așeza piesele, iar la final îi aduc satisfacția că a reușit să creeze ceva cu mâna lui. De asemenea, lasă-l pe cel mic să te îndrume atunci când vă jucați, în acest fel va prinde și mai multă încredere.

Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Dani Oros, mintea din spatele dezvoltării Google și Youtube România, îți spune cât poți câștiga din Youtube Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Învață-l să rezolve probleme

Este important să îl ghidezi pe cel mic atunci când se confruntă cu probleme, în loc să le rezolvi tu în locul lui. Dacă, de exemplu, contruiește un lego care tot cade și nu este stabil, arată-i ce piesă să folosească și lasă-l pe el mai departe să își dea seama ce piese sunt necesare pentru a echilibra construcția. În acest fel îi oferi ocazia să simtă că a reușit pe cont propriu.

Obiectivul este să îi oferi sprijinul de care are nevoie pentru a rezolva probleme și să îl lași apoi să găsească soluția finală, chiar și atunci când este vorba de un simplu joc. Ține cont că, uneori, cele mai mari frustrări ale copilului pot fi oportunități de a dezvolta un sentiment de încredere și competență. Va învăța că se poate baza pe ajutorul tău în timp ce va căuta soluția de unul singur.

Ai încredere în tine! Lucrurile se vor aranja exact așa cum îți sunt menite CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită

Oferă-i responsabilități

Prin faptul că îi oferi șansa de a se simți util și de a-și demonstra abilitățile, cel mic va reuși să își dezvolte încet sentimentul de încredere în forțele proprii. De exemplu, îl poți ruga să te ajute să aranjezi masa, să pună apă și mâncare câinelui, să adune jucăriile de pe podea sau să decoreze tortul cu frișcă. De fiecare dată când acesta va duce la bun sfârșit o sarcină, se va simți încrezător. Iar munca ta va fi mai distractivă alături de copii.

Încurajează-l să învețe

Copiii învață atunci când fac ceva cu mâna lor. Iar ca să le faci munca mai ușoară, poți separa o activitate în sarcini separate, mai puțin complexe. De exemplu, când învață să se încalțe, pregătește tu pantofii și apoi ghidează-l până când reușește să lege șireturile.

Caută acei oameni lângă care îți este bine, ușor și frumos, OAMENII TĂI…. Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine!

În tot acest timp este important să comunici cu el, să îl încurajezi și să nu îl grăbești. În plus, trebuie să îi oferi tot suportul de care are nevoie atunci când nu reușește și o ia de la capăt.

Orice părinte își dorește ca cel mic să prindă încredere pe măsură ce crește, iar cel mai important lucru pe care îl poți face este să investești timp în dezvoltarea lui, dar și să pui în practică aceste sfaturi.

Sursă foto: By Alena Ozerova /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri