Copilului nu trebuie sa ii lipseasca din alimentatia zilnica lactatele, fructele, legumele, dar nici proteinele din carne de pui, peste, curcan. El are nevoie de nutrienti pentru ca este in crestere, organele sale sunt in continua dezvoltare pana in vremea pubertatii.

- La masa de pranz micutul trebuie sa aiba trei feluri de macare. O supa de legume sau cu putina carne (nu de porc, ci de pui sau vita). Apoi felul doi trebuie sa contina proteine: carne cu ou sau cu garnitura de legume, cu ciulama de ciuperci, insa evitati orezul sau cartoful. Apoi are nevoie de o salata cu cat mai multe tipuri de legume amestecate, cu verdeturi si cu ulei de masline.

- La masa de dupa-amiaza poate manca o tarta cu fructe, o salata de legume cu branza si peste, fructe. Poate si o ciocolata.

- La masa de seara trebuie sa manance ceva usor de digerat, dar nu energizant, micutul are nevoie sa doarma. O supa usoara de legume, o mancare de legume cu putina carne, branzeturi si un ceai calmat sau lapte cald.

Va trebui sa adoptati si voi acest regim odata cu copilul vostru fiindca voi sunteti modelul sau. Organizati si un program de sport. Astazi copiii sunt atrasi de calculator, televizor si uita sa mai faca miscare. Eventual inscrieti-l la un club sportiv de gimnastica, dans sportiv, baschet, dar evitati inotul pentru aceasta varsta, produce otite, iar la fetite mai poate da si ovare polichistice la pubertate (boala de profesie).

Sursa: kidz.ro

Citeste si alte articole pe kidz.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Convinge-l sa faca temele cu placere

Alimentatia copilului prescolar

Podoaba capilara si tunsul copilului mic


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri