Barbatilor le priesc ridurile la fel cum noua, femeilor, ne prieste maternitatea.

Nu-i invidiati pe barbati atunci cand isi expun ridurile in vazul tuturor fara cea mai mica urma de jena sau fara sa dea vreun semn ca i-ar deranja prezenta lor acolo, pe obraz? Nu-i invidiati ca le invidiati ridurile? Nu pizmuiti felul in care, pe un chip de barbat ridurile pica interesant si matur, in timp ce pe chipul unei femei mai multe riduri decat cele permise in mod normal ne determina sa-l categorisim drept ofilit? La noi, femeile, ridurile nu au povestea lor. Ridurile feminine nu inspira fantezie si mister, pe nimeni nu intereseaza ce anume le-a grabit aparitia, ce anume le-a facut sa se adanceasca si sa se inmulteasca cu rapiditate. Povestea ridurilor cu viata lunga si poveste bogata s-a dus de mult sau nu a existat niciodata? Nu si pentru barbati... Pentru ei, exista totul si mai ales asta.

Doar tu si oglinda, cei dragi si apropiati care au timp si rabdare pentru a se opri sa-ti cunoasca ingrijorarile si necazurile stiu ca ridurile din coltul ochilor au aparut pentru ca noptile ti-au devenit mai scurte. Trebuia sa ajuti bebele sa-si castige statutul de om mare... Putini sunt cei care stiu ca ridurile din jurul gurii sunt puse acolo de griji si stres, de teama unei crize financiare sau sentimentale, de alte nopti dormite doar pe jumatate pentru a-ti termina proiectele la serviciu si a tine pasul cu cei din jurul tau, din dorinta de a demonstra ca si tu poti sa impaci viata de familie cu viata profesionala. Si asta fara sa te transformi intr-un robot din ce in ce mai dedicat muncii si celor dragi, fara sa renunti la statutul tau de femeie feminina si mama competenta, fara sa lasi compromisurile materiale sa te goleasca de sentimente. Toate astea fara sa lasi un rid in pielea ta? Nu ai cum... Dar cati barbati si femei din jurul nostru inteleg asta? Cati fara sa ne cunoasca indeaproape?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

In cap de lista, printre cele mai mari temeri ale femeilor se numara cele mai mici santulete din lume. Acelea care incep sa iti faca simtita prezenta pe un chip care obisnuia sa fie tanar. Pentru noi, femeile, primul rid este o experienta traumatizanta. Mai ales cand stii ca un rid nu este o experienta singulara. Unde-s multi, puterea creste. Unde a mijit un rid, timpul o sa adauge si altele. Tot cu timpul insa, strangand din dinti, vizitand saloanele care din varf de bisturiu si laser promit pielea intinsa pana la adanci batraneti, incercand tratamente antiaging care ne umplu sufletul de speranta si tinerete ajungem sa ne resemnam. Nu ne resemnam in fata unei frumuseti care e pe cale de a ne parasi, nu ma intelegeti gresit. Suntem la fel de frumoase, cu un rid in plus sau minus. La un moment dat, implorand, strangand din dinti, condamnand lipsurile oglinzii sau preaslavind minunile pe care le poate face, ne acceptam asa cum suntem. Prin acomodarea cu ele, devenim demne.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri