Pentru oricine care nu a divortat, credeti-ma, divortul nu este ceea ce va imaginati. In acest articol sunt prezentate cateva experiente interioare care va pot salva de la un drum la tribunal, sau cel putin, sa va dea o idee de ce se intampla inainte si dupa. Tot ce este aratat aici e posibil sa nu se aplice la orice persoana.Exista intotdeauna exceptii de la regula, dar cuprinde pe majoritatea din noi.

10. Dupa toate acestea, sa stiti ca inca exista un lucru ca un divort bun.

Da, ati citit corect. Acum aceasta nu trebuie confundat cu "divortul este bun", dar sunt cai de a schimba aceasta lamaie in limonada. Cititi cum se face aceasta. Exista o gramada de carti pentru a va ajuta – eu am citit una. A face pace cu schimbarile vietii este bine pentru dvs, pentru copiii dvs si pentru viata dvs. Divortul nu este o cale care recomandata cu usurinta, dar nu este o boala fatala si nici contagioasa.

Am preluat expresia "divort bun" de la Constance Ahrons autoarea cartii "Bunul divort" care spune ca "Un divort bun, nu este un oxymoron". Surprinzator, in studiile mele am gasit ca jumatate din perechile divortate aveau relatii civilizate si multe amabile unul cu celalalt. Alta surpriza a fost ca aproape toata lumea dorea sa fie in termeni mai buni cu fosta sotie sau fostul sot, chiar si aceia care au avut relatii proaste. Eu sunt obosit de rapoartele proaste si de eticheta de “casa stricata”. Noi am fost atat de inundati cu povesti de divort negative, ca barbatii si femeile au nevoie sa asculte mesajul ca ei pot face ca familiile lor sa aiba relatii mai bune, sa micsoreze stresul, si sa nu se simta ca esecuri totale. Intr-un divort bun, o familie cu copii ramane o familie – una care este suficient de cooperanta pentru a permite ca legaturile de rudenie sa continue. Poate daca noi incepem sa revizuim sperantele noastre a ceea ce inseamna divortul, toti parintii care divorteaza vor face aceasta civilizat si cu respect.

Autor: Iulia Florea - psiholog

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Principiile de bază ale mașinii CNC

Sursa: psiholife.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri