Pentru oricine care nu a divortat, credeti-ma, divortul nu este ceea ce va imaginati. In acest articol sunt prezentate cateva experiente interioare care va pot salva de la un drum la tribunal, sau cel putin, sa va dea o idee de ce se intampla inainte si dupa. Tot ce este aratat aici e posibil sa nu se aplice la orice persoana.Exista intotdeauna exceptii de la regula, dar cuprinde pe majoritatea din noi.

1. Dureaza mai mult timp decat credeti sa treceti peste urmarile divortului

Eu am crezut ca voi termina dupa un an. Apoi am crezut ca voi termina dupa trei ani. Apoi am fost impresionata cand am putut sa spun ca eram divortata de cinci ani. Apoi am fost devastata ca pot fi adusa la lacrimi in cateva secunde dupa opt ani, cand cineva nepotrivit, am crezut eu, mi-a spus "Cred ca este intotdeauna "acolo", dar din fericire cu fiecare an ce trece se pare ca este mai de demult, mai putin important si mai confortabil." Dupa cum spune zicala, "casatoria ar putea sa nu fie pentru totdeauna, dar divortul da."

2. A trece prin divort este si o experienta fizica.

Aceasta m-a luat prin surprindere. Corpul meu parea ca experimenteaza un vartej care sfideaza moartea. Eu urasc viteza, rolele si senzatia de stomac cazut cand sunt intr-un avion. Dar pot sa-mi amintesc ca am avut toate aceste senzatii – simultan – doar stand pe un scaun dupa ce ne-am despartit. Din nefericire aceasta trece de obicei in timp, de la trei la noua luni. Mai scurt decat punctul 1, dar nu destul de scurt.

3. Niciodata divortul nu lucreaza conform cu planul dvs!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Principiile de bază ale mașinii CNC

Si chiar cand merge, aceasta este doar pentru scurt timp. Viata dupa divort este intotdeauna in schimbare si nu veti avea prea mult control asupra acelor schimbari. Deseori suntem prinsi fara sperante in elaborarea planurilor cand ne separam pentru prima data, si in timp, aceasta ne pregateste pentru schimbari pe parcurs si negocieri care dureaza ani de zile – schimbari care nu ne plac intotdeauna, dar invatam sa traim cu ele. Exista schimbari pe parcurs in hotarari, batalii care vor prinde copii dvs. la mijloc. In acel moment unul trebuie sa invete sa piarda o batalie pentru a castiga razboiul sau mai bine zis pacea – pacea mintii de care au nevoie copii dvs. Viata are cotituri care nu vor fi niciodata in "plan", astfel ca dvs trebuie sa invatati sa mergeti cu curentul sau sa fiti fara speranta inglodat in mania sau dezamagirile dvs.

4. Timpul de custodie si impartirea responsabilitatii financiare (cheltuielile copilului) NU sunt legate.

Desi ele pot fi luate impreuna in ochii mamei sau soacrei tale, acestea sunt doua lucruri separate. Cand le confunzi sau le faci chestiuni de cauza si efect, tu actionezi asupra copiilor tai. Pare asa de firesc sa spui "daca el nu plateste cheltuielile la timp, atunci copiii nu vor fi gata la timp sau deloc" sau "eu nu voi trimite un cec daca ea si iubitul ei se duc la ski cu copiii (in cazul barbatilor)– pentru aceasta eu nu trimit bani de cheltuiala", dar aceasta nu este o situatie de viata in care fiecare luna este incheiata uniform. Echitabilul este cel mai bun lucru la care puteti spera. Casatoria poate ca nu este uniforma, dar divortul in mod sigur nu va fi uniform.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri