Traim intr-o societate in care mediul conversational este tot mai sarac, cu toate ca acest cuvant "comunicare" il auzim la colt de strada, la birou, in autobuz etc. Il auzim in familie in replici de genul: "se intampla... daca nu exista comunicare", "eu si sotul nu mai comunicam". De ce?

Traim intr-o societate in care mediul conversational este tot mai sarac, cu toate ca acest cuvant “comunicare” il auzim la colt de strada, la birou, in autobuz etc. Il auzim in familie in replici de genul: “se intampla... daca nu exista comunicare”, “eu si sotul nu mai comunicam”. De ce?

Din cauza ca ne urmarim propriile idei, din cauza calculatorului, din cauza televizorului, a radioului, prin care descoperim ca mult prea multi oameni isi petrec enorm de mult timp captand mesaje mecanice si care, nu-si gasesc timp sa faca schimb de mesaje ca niste finite vii, iubitoare si afectuoase cu membrii familiei.

Daca mama si tata stau in fata calculatorului sau a televizorului, in medie, cam 7 ore pe zi, la care se adauga timpul in care luam masa, drumul la/de la serviciu, orele de somn, aproape ca nu ne mai ramane timp pentru vorbit. Cand si cum sa facem, sa ajungem sa intelegem cat de importante sunt intr-o familie aceste discutii, aceste schimburi de idei. Exista multe ocazii cand ambii parteneri isi petrec timpul impreuna (dimineata la cafea, inainte de culcare). O discutie cat de mica este extrem de importanta pentru sanatatea relatiei lor si pentru dezvoltarea echilibrata a copilului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  OFICIAL Calendarul pentru simularea bacalaureatului și a evaluării naționale a fost publicat

In foarte multe cupluri problemele pot fi rezolvate si se poate impiedica o destramare a familiei prin conversatie, sa se vorbeasca despre ceea ce-l deranjeaza pe unul din membru familiei: mama, tata sau copil. Ascultati ce are de spus, dezbateti problema, gasiti impreuna o solutie. Pentru a educa niste copii care sa reuseasca, parintii trebuie sa invete sa comunice intre ei si cu cupiii lor.

Nu astepta ca celalalt “sa-si dea seama” ca ceva nu este in ordine. Renuntati la ganduri de genul: “trebuia” sa vada ca nu ti-a placut ceva. Este mult mai simplu sa-i spui: “dragul meu, lasa-ma sa termin eu ce am inceput”, in cazul unei pedepse sau o cearta a copilului. Daca mama vine si cearta copilul pentru o greseala, tatal sa nu intervina cu ceva contrar.

Am o prietena care nu prea stapaneste foarte bine aceasta arta a comunicarii. Se cearta destul de des din cauza faptului ca sotul nu reuseste sa vada, sa observe lucruri care pentru ea au valoare. S-au certat pentru un gest al soacrei ei ( principalul subiect de cearta in familia lor), intr-o duminica. Problema (soacra) s-a rezolvat, pentru moment. Saptamana urmatoare, de luni si pana miercuri si-a dat cu un alt parfum in fiecare zi. Ce credeti? Sotul nu a obsevat, bineinteles. Doar este barbat! De aici , alta cearta.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii  THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri