Atunci cand hotarati sa aveti un copil trebuie sa fiti constienti ca veti avea nevoie de mult timp pe care sa i-l dedicati macar in primii ani de viata, atunci cand bazele existentei micutului se dezvolta. La nastere copilul prezinta aproximativ 100 de miliarde de neuroni, insa cu foarte putine conexiuni intre ei (sinapse), conexiuni ce asigura capacitatea de memorare, numarul informatiilor acumulate, intelegerea starilor psihice, comunicare, practic aceste sinapse sunt cele ce fac legatura intre om si mediu, sterg izolarea si determina adaptarea, inteligenta.

5. Nu ezitati vreodata sa ii raspundeti la intrebari copilului, oricat de dificile sau stupide vi s-ar parea si oricat de enervante. Raspundeti-i copilului deschis, clar, nu il mintiti (mai degraba spuneti-i ca la acea intrebare nu ii puteti raspunde, trebuie sa fie un pic mai mare ca sa inteleaga unele lucruri si ca trebuie sa inteleaga sa nu se grabeasca), nu ii raspundeti nervos si nu tipati la el, caci altfel el se va inhiba, va intelege ca acest comportament al lui este deranjant si nu il va mai avea, ceea ce reprezinta primul pas al departarii copilului de parinti.

6. Cititi impreuna povesti la culcare. Ca si in cazul filmului, copilul isi dezvolta empatia (mai putin limbajul nonverbal, cel al trupului, nevazand imagini), invata cuvinte noi, invata sa comunice, adoarme cu ganduri frumoase (satisfactia din finalul povestii) si ceea ce este cel mai importand: va simte alaturi de el, aprofundati realtia parinte-copil.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Păr ultralung și bucle voluminoase, printre tendințele 2023 pentru păr Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri