Studiul realizat de Durex privind satisfactia sexuala la nivel global confirma faptul ca orgasmul este cheia satisfactiei personale si ca prezenta cat mai frecventa a acestuia in viata de cuplu se exprima printr-o mai mare implicare emotionala a partenerilor si un puternic atasament emotional.

Studiul arata ca persoanele care de obicei simt fiorii placerii declara ca relatia cu jumatatea lor este una puternica. Daca 77% dintre cei intervievati (aprox. 8 din 10 persoane) care au in mod frecvent orgasm, se simt apropiati de partenerul lor in timp ce fac dragoste, procentul scade la 54% pentru cei care au dificultati in a atinge punctul culminant.

“Este foarte important sa comunicati cu partenerul si sa aveti o puternica legatura de incredere. Implicati-va si stabiliti contactul vizual. Nu va fie teama sa spuneti partenerului ce va place si ce nu va place in viata sexuala.Cu cat aflati mai multe unul despre altul, cu atat va fi mai bine,” spune Dr. Kevan Wylie.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 26.000 persoane din 26 de tari.

In urma studiilor efectuate de-a lungul timpului, s-a ajuns la concluzia ca orgasmul are urmatoarele beneficii fizice si psihice asupra organismului:

  • Riscul mortalitatii este mai mic cu 50% la barbatii care au orgasm frecvent (de doua sau mai multe ori pe saptamana) decat la cei care au orgasm mai putin de o data pe luna
  • Exista o stransa legatura intre orgasm si reducerea riscului de a suferi de boli de inima sau de cancer
  • Ejacularea frecventa poate proteja barbatii de cancerul de prostata. Cantitatea de oxitocina- un hormon cu rol in declansarea contractiilor, creste de 5 ori, peste nivelul normal, in timpul orgasmului
  • Orgasmul ajuta la eliberarea tensiunii, iar oxitocina provoaca senzatii precum caldura si relaxare.
  • In urma orgasmului sunt eliberate endorfine si oxitocine, calmantele si antidepresivele naturale ale organismului nostru, care pot avea efect sedativ si pot reduce stresul
  • Intr-un studiu facut pe 83 de femei care sufera de migrene, Evans si Couch (2001) au raportat ca pentru mai mult de 50% dintre respectivele femei orgasmul a avut un efect benefic?
  • creste nivelul de estrogen care imbunatateste starea psihica;
  • elibereaza hormonii sexuali si imbunatateste sistemul imunitar.

In urma studiului Durex, s-a ajuns la concluzia ca:

  • Masajul poate fi eficient – 67% dintre persoanele care ating de obicei orgasmul au apelat la ajutorul atingerii senzuale, spre deosebire de 51% dintre cei care nu ating de obicei punctul culminant.
  • Jucarii sexuale precum vibratoarele sporesc in mod evident calitatea orgasmului pentru femei – cele care le folosesc au mai multe sanse sa se declare satisfacute cu intensitatea orgasmului.
  • Rabdarea poate avea un impact semnificativ asupra calitatii orgasmului. Persoanele ce se declara total satisfacute de intensitatea orgasmului confera mai mult timp preludiului in comparatie cu cei nesatisfacuti.
  • Trebuie sa petrecem mai mult timp in intimitate cu partenerul – chiar si 38% dintre cei care au orgasm in mod frecvent si-ar dori sa petreaca mai mult timp in intimitate cu partenerul.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri