Cei care au prieteni, stiu de ce acestia sunt atat de importanti pentru fericirea si starea noastra de bine. Efectul prieteniei si al relatiilor interumane asupra psihicului uman nu este deloc de neglijat. Prietenii conteaza cu adevarat in viata unui om si mai ales daca acestia sunt in numar de 10.

Cei care au prieteni, stiu de ce acestia sunt atat de importanti pentru fericirea si starea noastra de bine. Efectul prieteniei si al relatiilor interumane asupra psihicului uman nu este deloc de neglijat. Prietenii conteaza cu adevarat in viata unui om si mai ales daca acestia sunt in numar de 10, se arata intr-un studiu efectuat in Marea Britanie ale carui concluzii au fost publicate recent in Daily Mail. Conform studiului, printre cele mai fericite persoane sunt cele care au aproximativ 10 prieteni, in timp ce oamenii care au 5 prieteni sau mai putin au tendinta de a se simti deprimati si nefericiti.

In urma studiului la care au participat atat barbati cat si femei, s-a ajuns la concluzia ca oamenii volubili, ce gandesc pozitiv, au in preajma lor multi prieteni adevarati si sunt dispusi sa-si faca si altii noi. Ne facem prieteni pentru ca suntem fericiti sau suntem fericiti pentru ca prietenii reusesc sa ne faca sa ne simtim astfel? Nu stim cu certitudine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai încurajatoare citate despre succes NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare

Singura certitudine pe care o avem este acea ca ar trebui sa acordam mai multa importanta prieteniilor si sa incercam sa le mentinem. “Ca si intr-o casnicie, si intr-o prietenie legaturile trebuie intretinute si reinnodate pentru a te simti fericit de ceea ce ai”, afirma psihologul Richard Tunney de la Universitatea Nottingham.

Peste 1700 de oameni au trebuit sa raspunda unor intrebari legate de stadiul relatiilor lor de prietenie, precum si de gradul lor de fericire si satisfactie. Daca ai aproximativ cinci prieteni, exista o probabilitate de doar 40 % sa te simti fericit, in timp la un numar de 10 prieteni, sansele de a fi fericit cresc considerabil. Printre cei mai fericiti oameni s-au numarat insa cei care au cu mult peste 10 prieteni, ceea ce inseamna 33 prieteni in cazul femeilor si 49 in cazul barbatilor.

“S-a observat ca oamenii extrem de multumiti de viata pe care o duc au de doua ori mai multi prieteni decat cei nesatisfacuti de viata lor”, a adaugat. Femeile leaga mai putine prietenii decat barbatii, insa acestea sunt mai durabile si mai puternice decat ale barbatilor”. De asemenea, contrar opiniilor de pana acum, s-a observat ca prieteniile pe care le legam in copilarie nu ne fac neaparat mai fericiti decat cele pe care le stabilim mai tarziu in viata. In ambele cazuri, cea care conteaza cel mai mult este increderea.

Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri