28 Martie 2013 publicat în Familie 269 share-uri

Aceasta scrisoare ne-a emotionat profund, mii de oameni au citit-o si au dat-o mai departe pe Facebook sau pe e-mail, asa incat i-am scris autoarei - Ana Maria Caia si i-am cerut acordul de a o prelua si pentru cititoarele noastre...

6. Nu te sinchisi prea mult de cum i se pare “lumii” ca ar trebui sa fii si nici eu n-o sa dau prea multe parale pe asta. Daca o sa fii slaba, cineva va gasi mai interesant sa fii grasa. Daca vei avea un copil, de bunaseama mai bine ar fi sa faci zece. Daca vei zbura pe luna, cineva te va dispretui ca n-ai ajuns pe Marte. Priveste-i si pe oamenii astia cu bunavointa pentru ca eu iti promit ca te voi pune sa faci putine lucruri inutile, doar ca sa fii in conformitate cu asteptarile celor din jur.

7. Acum sunt mai desteapta decat tine, in cativa ani asta se va schimba. Indeasa-mi pe gat “experienta de viata” daca o scot la inaintare, ea nu face doua parale pentru ca e experienta mea de viata, nu a ta, si poate numai Iisus Hristos a avut experienta de viata in sens universal, general valabil. Daca tot e sa o folosesti pe-a cuiva, a lui sigur e mai demna de urmat.

8. N-am sa ma sacrific pentru tine. Mi-as da viata ca tu sa traiesti, adica fizic, ti-as dona inima mea daca tu ai nevoie de ea, dar nu ma voi sacrifica pentru tine. Voi refuza sa arunc pe geam dorintele si nevoile mele ca sa ma angajez in cursa inarmarii nucleare a mamelor perfecte care vor o medalie cu diamante de mama. Vei manca pranzuri reci daca n-o sa am vreme de unele calde, cine cu pizza de vis-à-vis, la Paris o sa mergi cu mine sa vezi muzee doua zile si eu cu tine la Disneyland numai o zi, o sa faci tone de teme de capul tau (pentru ca ai unul). Voi face ce voi putea face si nu mai mult, astfel incat niciodata, dar niciodata, sa nu-ti pot spune frustrata si amara “m-am sacrificat pentru tine”.

Astazi sunt 8 promisiuni, de la 8 ani. Un fel de cadou, de la mine pentru tine. La multi ani!

de Ana-Maria Caia, despre care puteti afla mai multe din descrierea postata pe blogul ei, www.caia.ro

Preluare via www.caia.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri