Fiecare din noi, inainte sa devina parinte, se framanta si se intreaba daca va fi un parinte bun si ce anume ar trebui sa faca pentru a deveni un parinte modern.
De asemenea, discuta cu partenerul de cuplu despre educatia micutului si luati deciziile impreuna cand vine vorba de copil. Daca unul din voi ia o decizie, celalat nu trebuie sa se opuna de fata cu copilul, deoarece astfel unul din voi isi va pierde autoritatea in fata celui mic.

Intereseaza-te de el, ajuta-l si sprijina-l in deciziile pe care le ia!

Chiar daca tu consideri ca ceea ce iti spune micutul este neinteresant si te plictiseste, lasa-l pe copil sa-ti povesteasca si arata-te mereu interesata de activitatile si parerile lui. Implica-te in viata lui- mergi la serbarile scolare, la orele sale de sport sau la concursurile la care participa pentru a-l sustine. Astfel va vedea ca te are mereu alaturi si se va simti mai bine pentru ca tu il sustii. Comunica permanent cu copilul si provoaca-l la discutii in care el sa-ti povesteasca cum si-a petrecut ziua.

Educa-l corespunzator, fara sa folosesti violenta!

Incearca sa cladesti intre tine si copil o relatie bazata pe comunicare, si nu pe autoritate. Educatia cu ajutorul fricii poate avea urmari grave asupra psihicului copilului. Fii rabdatoare si intelegatoare si explica-i cu frumosul ce greseli face.

Ai grija la sistemul recompensa- pedeapsa in educatia copilului tau- nu-l rasfata si nu-l lauda prea des, iar pedepsele si sanctiunile alege-le in functie de varsta si de gravitatea faptelor sale.

Un articol de Maria Anton

Sursa: Kidz.ro

Citeste si alte articole pe Kidz.ro. Noi iti recomandam:

Fa economii pentru familia ta!

Cu cine va semana copilul tau?


Contraceptia prin metode naturale
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Seceta din Europa scumpește legumele și fructele. Care sunt cele mai afectate culturi ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri