Poate ca ai discutat cu partenerul tau ca ti-ai dori copii sau v-ati consultat si ati ajuns amandoi la concluzia ca veti avea un bebe la un moment dat, peste cativa ani.
Poate ca ai discutat cu partenerul tau ca ti-ai dori copii sau v-ati consultat si ati ajuns amandoi la concluzia ca veti avea un bebe la un moment dat, peste cativa ani. Dar ce poti face atunci cand tu simti ca esti pregatita sa faci acest pas si el nu?

Un copil transforma un cuplu intr-o adevarata familie, unind partenerii intr-un mod extraordinar. Dar de cele mai multe ori acestia nu reusesc sa stabileasca de comun acord cand ar fi cel mai bun moment pentru amandoi pentru a avea un copil. Intai analizeaza bine situatia si trece-ti prin minte motivele care te determina sa-ti doresti cu ardoare un bebe. Necesitatea de a avea un copil trebuie sa vina din dorinta de a deveni mamica si din dragostea fata de un copil, si nu din faptul ca ai vrea sa faci o relatie tensionata sa mearga mai bine si sa-ti “legi” sotul de maini si de picioare cu un copil. Studiile au aratat ca femeile care au procedat astfel au fost parasite de parteneri intr-un final daca acestia nu si-au mai dorit relatia chiar daca aveau un copil impreuna, iar copilul a ramas fara tata.

Primul pas pe care trebuie sa-l faci cand te confrunti cu o problema de acest gen este sa porti o discutie cu partenerul de cuplu, in care sa-i explici motivele pentru care tu ti-ai dori un bebelus si in care el sa-ti explice la randul sau de ce nu este pregatit inca pentru a face acest pas. Sotul tau poate invoca nenumarate motive pentru care nu si-ar dori inca sa devina tata. Lipsa banilor, locuinta prea mica pentru inca un membru al familiei sau lipsa timpului nu sunt motive intemeiate pentru care sotul tau nu si-ar dori sa aveti un copil.

De fapt, adevaratele motive pe care barbatul le-ar avea pentru a nu-si dori un copil sunt teama de responsabilitati si frica de paternitate (nu este sigur ca va nutri puternice sentimente paterne si ca va fi tatic bun pentru copiii lui). Cea mai buna metoda prin care puteti depasi impreuna aceste divergente pentru a nu va afecta relatia este comunicarea. Daca incerci de mult timp sa-ti convingi partenerul ca este timpul sa aveti un copil, dar nu ai avut rezultate, poti merge la psiholog pentru a primi sfaturi sau puteti face terapie de cuplu, impreuna.

Psihologii spun ca multi soti incapatanati care nu au vrut sa accepte ideea de a avea un copil, atunci cand au devenit tatici, s-au dedicat in totalitate familiei si au devenit extrem de atasati de copiii lor, spunand ca au facut o mare greseala ca nu au fost de acord sa-i conceapa mai devreme. Desi un copil va poate face relatia mai frumoasa, va apropie si fructifica dragostea voastra, nu e bine sa-ti constrangi partenerul daca acesta nu-si doreste cu adevarat un copil- un copil este un dar de la Dumnezeu si el trebuie dorit si primit de catre cuplu cu bucurie si dragoste!

Un articol de Maria Anton

Sursa:
Kidz.ro

Citeste si alte articole pe Kidz.ro. Noi iti recomandam:


Celularele le ofera siguranta?

Generatia Emo- pro sau contra?
Invata-l diferenta intre bine si rau
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri