A seduce este o arta care de multe ori nu trebuie numai cultivata, dar si inteleasa. In arta seducerii, interpretarea corespunzatoare a semnalelor ce indica acceptare si incurajare se afla aparent la indemana oricui. Oricine stie si simte cand celalalt partenerul isi doreste sa continue jocul atingerilor intime sau sa se opreasca.
A seduce este o arta care de multe ori nu trebuie numai cultivata, dar si inteleasa. In arta seducerii, interpretarea corespunzatoare a semnalelor ce indica acceptare si incurajare se afla aparent la indemana oricui. Oricine stie si simte cand celalalt partenerul isi doreste sa continue jocul atingerilor intime sau sa se opreasca. Chiar asa sa fie? De ce atunci multi dintre barbati furati de valul pasiunii sar peste tandretea momentelor preliminarii daca stiu partenera isi doreste tocmai acest lucru? Concluziile unui studiu efectuat recent de profesorul universitar Michael Motley, preluat de publicatia Science Daily, ne lamuresc insa. In intimitatea sexuala, barbatii sunt predispusi sa interpreteze gresit mesajele indirecte emise de femei. Nu stiu cand sa se opreasca si cand sa lase lucrurile sa avanseze pe scara intimitatii.

"Daca partenera face o sesizare in legatura cu timpul, barbatul poate usor percepe acest lucru ca pe o invitatie de a accelera lucrurile. Cand ea spune "este tarziu", el intelege “Sa trecem peste fazele preliminarii”. Barbatul interpreteaza spusele partenerei raportandu-se la ceea ce ar putea el sa exprime prin aceste cuvinte. Si singurul sens pe care il acorda un barbat unei astfel de replici este acela de a grabi lucrurile”, este de parere Michael Motley. O posibila explicatie pentru acest lucru o constituie explicatia “introspectiei”: “Intelesurile pe care barbatii le confera mesajelor de rezistenta sexuala seamana mai mult cu acele intelesuri pe care ei le-ar acorda acelor mesaje decat cu realele semnificatii pe care femeile au dorit sa le transmita. Conform unor studii anterioare, 85% dintre femeile din mediul universitar au avut cel putin o experienta in care partenerul respectiv a interpretat refuzul lor drept o incurajare de a -si continua avansurile.

Cercetarile anterioare ale lui Motley dovedesc ca, in multe dintre situatii, cauza principala a acestei probleme o reprezinta slaba comunicare sau comunicarea deficitara (cercetarile nu includ si situatiile precum violuri sau abuzuri cand intr-adevar barbatul intelege un “nu” drept “nu”, dar il ignora voit). In studiul sau, Motley a rugat participantii (30 de femei si 60 de barbati, studenti in cadrul Universitatii UC Davis) sa completeze chestionare cu privire la cele mai comune mesaje de rezistenta ale femeilor. Mesajele au variat de la cele directe “E timpul sa ne oprim” la cele indirecte: “Ma intalnesc cu altcineva”. Pentru ultima varianta de mesaj, participantii au trebuit sa aleaga din urmatoarele interpretari:
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri