Am tot auzit ca barbatii sunt cei care se tem de casatorie mai mult decat femeile. Motivele sunt de multe ori unele banale.

O problema serioasa: banii


Multi se tem de ideea impartirii bunurilor, mai ales atunci cand ei sunt cei care muncesc pentru ele. Casatoria poate insemna si partaj, idee care nu le surade.

Anturajul
Cercurile masculine sustin celibatul, apreciind un numar cat mai mare in lista celor cucerite. Cercurile feminine insa sustin casatoria, relatiile serioase, stabilitatea. Iata deci idei ce se implementeaza in ideologia fiecaruia intr-un mod inconstient si care poe avea drept rezultat dorinta femeilor de a avea o relatie stabila, de a iubi, si cea a barbatilor de a “experimenta”.

Teama de a nu se simti “invadati”


A imparti viata cu cineva inseamna a imparti obiceiurile zilnice, atentia si toata viata intima. De multe ori barbatii se simt “invatati” in spatiul personal si este posibil sa nu fie pregatiti pentru o astfel de situatie.

Complexul “Dar daca?”

Nimeni nu are siguranta viitorului. Acum iubesti pe cineva, insa mai tarziu va ramane in sufletul tau aceeasi persoana? Daca va aparea o alta femeie de care se va indragosti nebuneste? Ce se va intampla atunci? Daca exista si copii la mijloc? De altfel, orice actiune implica riscul insuccesului. Insa succesului ii place efortul si riscul.

Situatia financiara

De multe ori este posibil ca un barbat sa nu faca marele pas tocmai pentru ca nu are o situatie financiara stabila, nu este pregatit financiar pentru a sustine o familie sau pentru a o cere in casatorie in cazul in care considera ca nu ii poate oferi tot ceea ce merita. Atunci intervine asteptarea, care, uneori, se incheie jurandu-si dragoste eterna.

Experienta... familiala

Uneori modelul parintilor poate influenta un barbat, acesta putand avea impresia ca nici o casnicie nu aduce ceva bun. Mai mult, responsabilitatile pe care le presupune o familie pot fi uneori prea mari fata de dorintele lui de moment. Atasarea excesiva de familie sau de mama, precum si posibilele influente negative ale acesteia privind “eventuala” nora il indeparteaza de iubita.

Probabil ca cel mai important motiv ce sta la baza temerii de casatorie este nesiguranta. Totusi dragostea invinge teama si ii determina sa paseasca in fata altarului alaturi de iubita in speranta de a fi fericiti.

Un articol de Iulia D.

Sursa: grace.ro

Citeste si alte articole pe grace.ro. Noi iti recomandam:

Nunta pe plaja

Cadouri potrivite pentru nuntasi

Rochii de mireasa: colectie romantica
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri