Am tot auzit ca barbatii sunt cei care se tem de casatorie mai mult decat femeile. Motivele sunt de multe ori unele banale.
Am tot auzit ca barbatii sunt cei care se tem de casatorie mai mult decat femeile. Motivele sunt de multe ori unele banale si se trag probabil din calitatile de independenta care domina mai mult barbatul decat femeia.

Eu cred ca teama de casatorie a barbatilor se datoreaza in special influentabilitatii pe care societatea o are asupra omului. Asa cum majoritatea barbatilor sunt microbisti, urmarind cu sufletul la gura un meci de fotbal ori, mai rau, avand iesiri violente fata de cei din echipele adverse, probabil in aceeasi masura sunt influentati si de conceptul prea comun privind teama barbatilor de casatorie. Fiecare are dreptul la opinie, astfel ca nu trebuie sa il bata nimeni pe cel care sustine o alta echipa de fotbal (nimeni nu castiga altceva decat vanatai si alte traumatisme). De asemenea vestimentatia in culorile echipei respective este mai mult o reclama gratuita decat un mod de promovare a propriei personalitati. Cu toate ca nu au nici un castig, totusi majoritatea barbatilor continua sa sustina unele echipe ca si cum ar fi bunurile lor personale. O implicare prea mare, care se naste din influenta societatii ci nu din placerile personale.

Imaturitatea unor barbati atrage aceasta teama privind relatiile serioase. Cand spun imaturitate nu ma refer obligatoriu la varsta sau performate profesionale, ci la faptul ca inca nu se cunosc, nu stiu ce vor, ci doar cred ca au unele placeri. Facand un sondaj printre celibatarii cu varste medii, am descoperit principalele motive care stau la baza temerii de legalizare a unei relatii.

Neincrederea fata de femei

Barbatii, ca si femeile, iubesc frumosul. Isi doresc o femeie frumoasa, care sa ii incante atat cu prezenta si imaginea ei, cat si cu gesturile si atentia pe care le-o acorda. Insa o astfel de femeie frumoasa si inteligenta este tinta multor barbati, printre care se numara si unii “mai buni”. Astfel se instaleaza gelozia si teama de infidelitate din partea femeii. Se instaleaza o neincredere ce “pune piedica” elanului spre casatorie.

Varsta poate fi importanta

In adolescenta baietii au nevoie de situatii care sa le ridice nivelul adrenalinei si care sa le ofere placeri intense, chiar daca sunt de scurta durata. Mai mult, curiozitatea ce insoteste fiinta umana ii face sa isi doreasca un numar suficient de femei. Astfel, experimentand, afla ce anume le place, isi cunosc limitele relationale si isi definesc “gusturile”. Este firesc ca in jurul varstei de 20 de ani un baiat sa nici nu se gandeasca la casatorie. Mai tarziu insa, cand isi doresc o realizare profesionala, materiala si sentimentala, relatiile fara viitor nu mai prezinta o tinta. Totusi, o casatorie esuata in anii tineretii le poate naste temeri fata de casatorie suficient de mari incat sa nu mai incerce a doua oara.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri