Copilul special provenit din familii monoparentale
Aspectarea problemelor e diferita la fiecare copil, iar incidenta lor la copiii din familiile monoparentale - paradoxal - sunt mai crescute decat in familiile cu un parinte turbulent si agresiv sau indiferent.

Copiii stiu, din viata prenatala ca au doi parinti si ar trebui ca acestia sa nu-i paraseasca sau sa-i traumatizeze oricum ar face-o !

Ce-i sunt necesare copilului ce trebuie sa existe si sa se dezvolte intr-o familie monoparentala :

1. O despartire amiabila intre parinti, fara stresul prelungirii traumelor pe zona legal - financiara.

2. Parinti echibrati(sau care sa treaca mai rapid prin travaliul divortului) : cel prezent, asumandu-si propriul rol si contand pe celalalt parinte, care are un angajament fata de minor. Cel prezent rezervandu-si luxul tristetii doar in compania unui membru al familiei adult si trecand iute pe reconsiderarea propriei pozitii, continuandu-si viata printr-o atitudine,permanent constructiva - pozitiva si sanatoasa.

Parintele care a plecat isi va aminti ca divortul s-a produs in raport cu partenerul sau adult, iar angajamentul fata de copil ramane. Chiar atentia fata minor trebuie mult marita, pentru a compensa unele neajunsuri, inerente despartirii.

3. Parintii se vor intelege in privinta timpului petrecut cu copilul, respectand nevoile acestuia (de recomandat consultarea unui specialist - psiholog).

4. In cazul nefericit in care parintele plecat este si unul demisionar, toti adultii cu care relationeaza copilul se vor concentra, cat mai mult posibil (si ceva din imposibil), sa convinga demisionarul despre necesitatea refacerii legaturii cu minorul. Parintele va fi incurajat sa se implice in viata minorului. Un membru al familiei unuia dintre parinti, important pentru parintele plecat sau preotul din parohie, orice alta persoana cu credibilitate pentru acesta, va face oficiul medierii. Scoala va trimite rezultatele, sesizarile psiho-pedagogice, privitoare la minor, ambilor parinti, solicitandu-le cooperarea in educatia acestuia.

5. In privinta scolii, pentru fiecare caz in parte, se va face o instruire a cadrelor didactice, pentru ca acestea sa fie prevenite, dar si informate pentru a interveni eficient si a-i fi de folos minorului.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri