Copilul special provenit din familii monoparentale
Mama nu il incarca cu prea multe responsabilitati si mai ales il va scuti de efortul emotional de a-i suporta nefericirea si depresia.

Baiatul care-si iubeste mult mama se va distruge in umbra mamei depresive care-i "fura" energia si dorinta de a propria identitate de barbat pentru ca "taica-tu a fost…si a dres…"

Baiatul care este dezorientat intre doi parintii, care l-au dezamagit la fel de mult, se poate transforma intr-un calau pentru parintele prezent, producand complicatii acasa, la scoala, in societate. Durerea lui se preface in furie, are probleme cu autoritatea - oriunde s-ar afla aceasta si iese in evidenta prin adoptarea unui comportament agresiv. In toate formele de agresiune!

Fetitele lasate cu mama se adapteaza usor cu o mama echilibrata. Vor duce dorul tatalui si, daca nu sunt corect orientate, vor relationa dificil, ulterior, cu cei de sex opus.

Fetitele care raman cu tatal vor avea o evolutie buna daca tatal se va ingriji( ca si mama ce ramane cu baiatul) sa existe o persoana de acelasi sex, care sa-i influenteze dezvoltarea, sa-i stea la dispozitie, sa constituie Imago-ul potrivit.

Copii cu probleme psiho-pedagogice anterioare dizolvarii mariajului isi accentueaza modificarile comportamentale. Asa avem copii anxiosi, depresivi, furiosi si agresivi. Copiii care regreta absenta triadei, de multe ori suprainvestindu-l pe demisionar si chinuindu-l pe parintele prezent.

Copiii isi pot striga tristetea, nevoia in moduri diferite. Unii se izoleaza, iar altii apasa "pedala" suprastimularii distrugandu-se.

Scindarea interioara a copilului se reflecta in relatia cu familia ramasa, cu cea a parintelui absent sau demisionar, cu scoala, cu ceilalti tineri/copii si chiar cu sine.

Din multele modificari cateva ar fi : tulburari de alimentatie; tulburari de conduita : agresivitate(hetero si autoagresivitate), intoleranta, frustrare si opozitionism, indiferenta(chiar anestezie psihica); tulburari de limbaj(uneori chiar regresii); tulburari psihosomatice(dureri organice persistente, alergii, disfunctii,, tulburari atipice, aparitia unor boli cu scaderea imunitatii generale si prelungirea convalescentei, prezenta recidivelor; esec si abandon scolar si profesional.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vouchere noi pentru români. Cui va acorda Comisia Europeană 4.000 de lei, în a doua jumătate a anului Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Împreună în arte și simțiri

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri