14 Septembrie 2011 publicat în Entertainment 51 share-uri

Daca v-a placut "Micul print", gustati si din "Mecanica inimii", o carte ca o inima de turta dulce pentru copii mari. - Asa scrie pe coperta acestei carti senzational de pueril scrisa, insa atat de profunda.

Poreclit Peter Pan al muzicii rock, Mathias Malzieu, a refuzat sa se maturizeze aducandu-ne astfel sub priviri cea mai dulce carte scrisa in ultimul timp. Metafora plina de metafore, Mecanica inimii este o editie de buzunar ce are mai multa substanta decat volume de mii de pagini. Personajul principal al acesteia, Jack, este la fel de excentric precum creatorul lui. Daca baietelul nascut in cea mai friguroasa zi a anului 1874 supravietuieste datorita unei inimi artificiale compusa dintr-un ceas cu cuc, autorul Mathias este un cantaret-autor-compozitor unic ce ne ofera o alegorie demna de regia lui Tim Burton.

Nu va dezvalui nimic din actiunea cartii. Va spun doar ca citind cartea il veti intalni pe Jack, tanarul cu un ceasornic in loc de inima, dragostea vietii sale, micuta cantareata andaluza si incredibila lor poveste.

Insa, mai intai, savurati clipul ce a stat la baza istorioarei si cateva citate care inmoaie si cel mai impietrit suflet.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Caria dentară – ce este și cum se tratează

Pe negandite, ma las cuprins de dragoste. Pe gandite, la fel. Inauntrul ceasornicului meu, este ziua cea mai calduroasa din lume.

Atunci sa stii ca asta-i nimica toata pe langa ce ti se poate intampla daca te indragostesti. Mai devreme sau mai tarziu, o sa platesti cu multa suferinta intreaga bucurie care te cuprinde cand iubesti. Si cu cat vei iubi mai mult, cu atat durerea pe care o vei simti va fi mai ascutita. Vei cunoaste dorul, chinurile geloziei si ale incertitudinii, senzatia ca esti respins si ca ti se face o mare nedreptate.

Ne iubim ca doua bete de chibrituri. Nu vorbim, ci ne aprindem. Nu ne sarutam, ci provocam incendii. Cat sunt de inalt, de un metru saizeci si sase si jumatate, corpul mi-e zgaltait de un cutremur de pamant. Inima evadeaza din invelisul-inchisoare, se scurge prin artere, imi ajunge in teasta si se preschimba in creier. Sunt tot o inima, de la fiecare muschi pana in varful degetelor!

Intai de toate, nu atinge acele. In al doilea rand, stapaneste-ti mania. In al treilea rand, niciodata, nici in vecii vecilor, nu te indragosti. Caci atunci, pentru totdeauna, acul care arata orele la ceasornicul inimii tale iti va strapunge pielea, oasele ti se vor sfarama, iar mecanica inimii se va strica iarasi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri