Festivalul itinerant de cultura si mancare continua seria micro-proiectelor pe educatie. Prin partenerii sai, Oxford Brookes University, British Council, Reper 21 si Allberry, Transilvania Fest aduce informatii esentiale profesorilor, organizatiilor non-profit, micilor producatori dar si altor reprezentanti ai comunitatii din judetul Alba, pentru viitoarele lor activitati.

Comunicat de presa

In ultimii patru ani, Universitatea Oxford Brookes din Marea Britanie a avut diferite parteneriate in Romania prin proiecte de dezvoltare culturala si turism culinar, printre care stabilirea si derularea unui program de internship pentru studentii Oxford Brookes, care are ca scop initierea de proiecte culturale si turistice.

Programul de internship 2011 dezvoltat impreuna cu Asociatia Transilvania Fest le ofera studentilor Oxford Brookes nu doar posibilitatea de a-si exersa si dezvolta abilitatile si cunostintele dobandite la universitatea Oxford Brookes dar si cea de a ajuta in mod practic la dezvoltarea turistica a zonelor in care lucreaza. Anul acesta proiectele celor trei studenti sunt: un studiu privind gastronomia in Transilvania, un studiu privind dezvoltarea de oportunitati turistice in Blaj si un studiu privind managementul dezvoltarii sustenabile a evenimentelor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

Structura proiectului propus de British Council Romania, „Pentru o educatie mai buna”, a fost stabilita in concordanta cu nevoile locale, continutul educational urmarind sa ofere sprijin metodologic cadrelor didactice pentru a introduce abordari noi, alternative, in procesul de invatamant, tematica preponderenta fiind axata pe predarea limbii engleze.

Acest proiect urmareste obtinerea unor rezultate de durata, cu impact pe termen lung, precum si diseminarea informatiei catre personalul didactic din zona, cu efecte pozitive asupra calitatii educatiei formale, in beneficiul elevilor.

Unul dintre seminarii, „Programare neuro-lingvistica pentru profesori”, se adreseaza profesorilor interesati de dezvoltarea personala, exersarea si dezvoltarea abilitatilor de comunicare interpersonale. Acestia vor fi implicati in activitati practice ce pot fi preluate si utilizate in procesul de predare.

Seminarul „Pregatirea elevilor pentru examenul IELTS (International English Language Testing System)” este centrat pe metodica predarii celor patru deprinderi, din perspectiva cerintelor examenului. Profesorii se vor familiariza cu formatul examenului si vor discuta tehnici care vor duce la imbunatatirea performantelor elevilor.

Asociatia Reper 21 deruleaza din 2010 proiectul Societal, in parteneriat cu ANPCDEFP si Asociatia CRIES. Proiectul Societal vizeaza elaborarea de instrumente, formarea de competente si dezvoltarea unei retele pentru managementul responsabil al proiectelor realizate in zona neguvernamentala.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri