Programul concertului este dedicat exclusiv creatiei camerale a compozitorului Georg Friedrich Händel. Sapte din cele Noua Arii Germane constituie punctul de atractie al concertului.

Comunicat de presa

Agentia Medieval Praxis anunta un nou concert in cadrul celei de-a doua editii a Stagiunii de Muzica Veche Bucuresti.

Acesta se intituleaza „Calatorie” si va avea loc in seara zilei de vineri, 25 martie 2011, incepand cu ora 19, in Sala Bizantina a Palatului Cercului Militar National. Concertul va fi sustinut de formatia „Gli Studiosi di Sebastiano”, avandu-l ca invitat pe violoncelistul Ciprian Campean din Cluj.

Programul concertului este dedicat exclusiv creatiei camerale a compozitorului Georg Friedrich Händel. Sapte din cele Noua Arii Germane constituie punctul de atractie al concertului. Cunoscute sub denumirea de “Neun Deutsche Arien”, ariile poarta amprenta lungilor ani petrecuti de Händel in Italia, Germania si Anglia.

Ansamblul „Gli Studiosi di Sebastiano” aduce pe scena Stagiunii o varianta interpretativa inedita a acestor lucrari vocal-instrumentale. Spectaculos datorita bogatiei timbrale pe care o propune, totodata echilibrat de rigurozitatea redarii textului muzical, in contextul epocii, concertul beneficiaza de aportul unor muzicieni experimentati in interpretarea muzicii vechi pe instrumente specifice epocii Barocului muzical.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

Scurte piese din creatia instrumentala a lui Händel vor completa programul serii, reliefand traseul "calatoriei" incepute cu secole in urma.

Concertul este posibil datorita sustinerii CLAR Group. Biletele sunt disponibile prin reteaua Eventim in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si online pe www.eventim.ro.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri