Pentru 2011, destinatiile aflate in topul cautarilor turistilor romani au ramas in mare parte aceleasi, evidentiindu-se o preferinta mai ridicata pentru destinatiile montane din Romania, cu precadere Transilvania si Maramures, precum si spre Spania (Barcelona).

Comunicat de presa

In perioada 10-24 ianuarie 2011, portalul infoturism.ro in parteneriat cu iVox, a realizat un sondaj care a avut ca obiectiv principal aflarea modului in care romanii isi organizeaza vacantele. Conform sondajului, acestia au ca destinatii preferate Romania, Bulgaria si Grecia, preferand achizitionarea vacantei direct la sediul agentiei si nu online.

Cele mai cautate destinatii in anul 2010, conform statisticilor de rezervari realizate pe portalul infotursim.ro, au avut in top Romania, Bulgaria, Grecia, Turcia si Austria. Pentru Romania, cele mai multe rezervari de vacanta au fost realizate pe destinatia Mamaia si Eforie Nord (33%). Pentru Bulgaria, destinatiile cele mai cautate, care au strans cele mai multe rezervari in 2010, au fost Nisipurile de Aur si Sunny Beach (45%). Clasata pe locul 3, Grecia a avut ca destinatii preferate Insula Corfu si Insula Thassos (33%).

Pentru 2011, destinatiile aflate in topul cautarilor au ramas in mare parte aceleasi, evidentiindu-se o preferinta mai ridicata pentru destinatiile montane din Romania, cu precadere Transilvania si Maramures, precum si spre Spania (Barcelona).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Datele obtinute in urma sondajului arata ca majoritatea respondentilor (49,81%) isi petrec vacantele in alt loc decat acasa, o singura data pe an. Un procent mult mai redus (27,82%) isi organizeaza vacanta in alt loc decat acasa, de doua ori pe an.

In cazul mijloacelor de transport utilizate, masina personala reiese a fi una dintre cele mai populare solutii pentru vacanta, deopotriva in cazul barbatilor si femeilor. Autocarul si avionul raman ca optiuni, 34.94% dintre respondenti declarand ca nu folosesc niciodata autocarul, in timp ce 48% sustin ca nu folosesc niciodata avionul.

In ceea ce priveste achizitionarea unei vacante, raspunsurile participantilor la sondaj sustin ca majoritatea (69,22%) prefera sa faca plata serviciilor la sediul agentiei. Un procent mic, dar in crestere, prefera sa faca plata online (21,04%) si 9,73% aleg banca pentru a realiza tranzactia.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Ghid pentru alegerea mobilierului interior Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

La intrebarea "In ce masura te intereseaza recomandarile de vacanta ale agentiilor?" procentul majoritar (45,66%) al raspunsurilor a fost in favoarea recomandarilor agentiilor, respondentii declarand ca acestea conteaza in mare masura in alegerea vacantei.

In topul activitatilor preferate de participanti atunci cand sunt in vacanta, se afla:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri