5 / 11

Insula voaiorilor - Sex si exhibitionism

Sex si exhibitionism intr-o lume obsedata de supravegherea individului

Jeremy Michael Shepard – zis The Shep – este o persoana care frecventeaza „circuitul” exhibitionistilor, voaiorilor si swinger-ilor.

In varsta de 39 de ani, vine dintr-o lume in care a cunoscut succesul, ca editor al unei cunoscute reviste pentru barbati. Lovit de o criza existentiala, renunta la slujba bine platita si se muta din Londra in oraselul parintilor lui, unde se angajeaza ca marunt functionar public. Inteligent si blazat, dar neafectat – precum personajele lui Houellebecq –, The Shep alege un stil de viata care contrazice canoanele sociale, dar care-i ofera satisfactia de care are nevoie: intra intr-o retea de swinger-i si ajunge sa practice un eros liber consimtit cu perechi de diferite varste, cu femei si barbati plictisiti de viata monotona oferita de capitalismul britanic.

Cartea este o meditatie nu tocmai linistitoare despre insasi structura lumii in care traim, o lume obsedata de control, inspaimantata de alteritate, cu oameni deveniti automate sau doborati de nevroze si cu necesare debusee de „sex alternativ”.

O scriitura limpede, o poveste frumoasa si trista, iata coordonatele decisive ale acestui excelent roman semnat de un foarte talentat scriitor britanic.

 

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri