3 / 11

Proba mierii - Confesiunea care a zguduit lumea araba!

 O confesiune care a zguduit lumea araba!

In 2007, Editura Riad El-Rayyes din Beirut a publicat Proba mierii, un roman erotic scris in limba araba. Cartea a fost considerata un fenomen fara precedent in tarile islamice si a creat un adevarat soc in presa si in randul publicului.

Scrisa cu mult umor si voluptate, "Proba mierii" este o poveste senzuala care combina cu subtilitate marturisiri ale autoarei, fragmente vechi de texte erotice apartinand traditiei uitate a literaturii clasice arabe si istorii despre aventurile amoroase ale unor femei din zilele noastre ce traiesc sub sceptrul mentalitatii musulmane.

Autoarea Salwa Al Neimi s-a nascut la Damasc, iar in anii ’70 s-a mutat la Paris pentru a-si completa studiile in literatura araba si teatru. In 1980 publica primul volum de poeme, in scurt timp devenind, prin articolele sale, o prezenta apreciata in presa araba. in 1994, publica primul volum de proza scurta, urmat in 1996 si 1999 de doua colectii de poezie. in prezent, traieste la Paris unde lucreaza ca ofiter de presa pentru Institut du Monde Arabe. Romanul Proba mierii a aparut in limba araba in martie 2007 si urmeaza a fi tradus in peste 20 de limbi.

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri