11 / 13

Vezi mai jos: dragostea

"Apreciat la nivel mondial pentru splendidele sale carti, David Grossman infatiseaza aspectele curajoase, dureroase si uneori brutale ale realitatii israeliene cu o forta si o onestitate fara egal." Commentary

Momik, unicul fiu al unor supravietuitori ai lagarelor mortii, traieste la Ierusalim, intr-o familie si o comunitate traumatizate, care refuza sa evoce trecutul.

Mai tarziu, la maturitate, devenit scriitor, precum bunicul Anshel Wasserman, la randul lui supravietuitor al lagarelor de concentrare naziste, Momik porneste intr-o cautare dureroasa, prin care incearca sa inteleaga si sa accepte Holocaustul. Astfel, porneste intr-o calatorie in Polonia, unde reinventeaza viata si moartea scriitorului Bruno Schulz, victima a nazistilor.

Apoi rescrie destinul lui Anshel Wasserman - Sheherezada, care se salveaza de la moarte, povestindu-i, noapte de noapte, comandantului lagarului de exterminare ultimele aventuri ale Copiilor inimii, eroii povestirilor sale pentru copii, scrise inainte de razboi. Vezi mai jos: dragostea este un roman tulburator, liric si curajos, care vorbeste despre supravietuire si vindecare, memorie si identitate, speranta si iertare.

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri