Nicaieri sufletul omului nu se simte mai implinit ca in mijlocul culorilor. Simti acest lucru, de pilda, si atunci cand privesti lucrarile unui pictor. Iti dai seama atunci ca te afli intr-o lume aparte, o lume in care se stabileste un echilbru intre sublim si culoare. Printre aceia care slujesc, cu impatimire, culoarea se numara si Gabriela Paunescu, din Alexandria.

Fire ambitioasa, ea nu este numai un medic apreciat, este, in acelasi timp, mama, sotie, prietena, dar si un artist desavarsit. Este martora la bucuriile si suferintele care tin de actul creatiei. Cu aceste ganduri, dar si cu teama de a nu leza vreo coarda sensibila, am pasit pragul casei familiei Paunescu.

I-am admirat lucrarile, am discutat cu artista despre propriile preocupari. In ambianta casei sale te simti relaxat, printre florile si ulcelele imortalizate pe panza. Flori, multe flori, in culori vii sau pastelate, alaturi de imagini din parcurile din Alexandria sau din Craiova, le regasim asezate cu grija, in compozitii care te incanta.

Gabriela Paunescu, olteanca prin structura, absolventa a Facultatii de Medicina din Craiova si a Scolii Populare de Arte din Alexandria - sectia pictura, se dezvaluie incetul cu incetul,

vorbind despre fiecare pictura, despre locul pe care il ocupa in sufletul ei creaţia plastica. Tot ceea ce face, face cu credinta. Obtine efecte din alaturarea culorilor, pe care le suprapune apoi peste anumite stari sufletesti.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

Pictura sa are sinceritate, respira si este vie. Lucrarile sale, fie ele naturi statice, peisaje, portrete sau icoane, au un aspect bine ingrijit, tradand atentia pe care o acorda fiecarui detaliu, pana si celei mai mici pete de culoare. Mai ales florile pe care le picteaza Gabriela Paunescu au personalitatea si frumusetea lor.

Floarea, ca motiv pictural, ii ofera resurse nebanuite pentru compozitii cromatice de profunde semnificatii. Am intalnit in compozitiile sale multe peisaje, predominand, insa, cele hibernale. Se autodepaseste in manuirea albului, dandu-i o expresivitate aparte. In pictura romaneasca sunt putini artistii care au reusit sa puna in evidenta valorile albului. Gabriela Paunescu se straduieste si, de cele mai multe ori reuseste, sa le urmeze exemplul.

Participanta la expozitii de grup sau colective, avand totodata si cateva expoziţii personale apreciate de public, membra fondatoare a Asociatiei "Pro Arte", Gabriela Paunescu a devenit de-acum un nume. Inchisa in "turnul sau de fildes", care este insa creatia plastica - pictura si grafica pe care le abordeaza cu aceeasi daruire, Gabriela Paunescu este o aparitie misterioasa, ce aduna in sine bonomia si experienta de viata. Fire complexa, nu se ascunde in spateele culorii, ci, paradoxal, se exprima prin ea, gasind in puritatea acesteia, un petec de senin, un loc de confesiune. Ochiul este fereastra sufletului, dar si oglinda imaginii, este de parere Gabriela Paunescu.

Împreună în arte și simțiri Îți doresc timp… Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

Foto mian: alainelorza

Un articol de Iuliana Carnaru


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri