Joi, 28 octombrie, de la ora 18.00, la Sala Palatului, spectatorii romani au ocazia sa vada cel mai aclamat film autohton al anului, intr-o proiectie deschisa publicului.

Conceput ca un eseu, fara voice-over sau comentarii din off, din peste 1000 de ore de imagini de la Arhiva Nationala de Filme si Televiziunea Romana, filmul acopera 25 de ani din viata lui Nicolae Ceausescu.

Cele 127 de personaje care apar pe marele ecran pot fi regasite intr-o brosura bilingva – in romana si engleza - creata special pentru proiectia de la Sala Palatului. Ghidul „who’s who” in „Autobiografia lui Nicolae Ceausescu” contine microbiografii realizate de catre cercetatorii Alin Muresan si Cosmin Budeanca, de la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, despre fosti demnitari comunisti, generali de securitate, membri importanti ai PCR precum Ion Gheorghe Maurer, Emil Bodnaras, Manea Manescu, Paul Niculescu Mizil, Ilie Verdet, Nicolae Plesita, Dumitru Popescu „Dumnezeu”, Suzana Gadea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Campania “Donăm Sânge Împreună”, inițiată de Hotel Sheraton București a strâns peste 300 litri de sânge de la lansare și pregătește un nou maraton de donare pe 19 aprilie. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Printre cele 127 de figuri se regasesc si Gerald Ford, Jimmy Carter, Richard Nixon, Printul Charles, liderul nord-coreean Kim Il-Sung sau Mao Zedong.

Proiectia de la Sala Palatului este subtitrata in limba engleza. Intre 29 octombrie si 4 noiembrie, filmul poate fi vizionat cu subtitrare in engleza si la Cinema Studio din Capitala.

Intrarea la premiera este deschisa publicului. Elevii si studentii au acces gratuit la proiectie, in limita locurilor disponibile, pe baza carnetelor de elev, respectiv student.

Biletele costa 5 lei si pot fi cumparate de la Sala Palatului si din reteaua biletoo.ro (Libraria Eminescu, Magazinul Victoria - Midola Music, Muzica Store, Palatul National al Copiilor).

Pe langa biletele obisnuite, romanii care mai pastreaza in colectiile personale bancnote de 5 lei din perioada comunista le pot folosi pentru a intra la premiera de gala a filmului regizat de Andrei Ujica. Bancnotele vechi raman in posesia spectatorilor, dupa ce au fost prezentate la intrare.

Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Din 29 octombrie, filmul va fi proiectat in Bucuresti la Hollywood Multiplex, AFI Cotroceni, Cinema Studio si Noul Cinematograf al Regizorului Roman. In tara, va fi proiectat la Cinema Studio din Timisoara si Cinema Victoria din Cluj.

„Autobiografia lui Nicolae Ceausescu” a fost realizata de Icon Production, in asociere cu Televiziunea Romana, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si cu participarea The Media Partnership, Fundatia ARTE VIZUALE si HFG / ZKM Filminstitut.
Filmul este distribuit in Romania de Voodoo Films.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri