Majoritatea copiilor detin calculatoare personale acasa si petrec in medie patru-cinci ore in mediul online. In acelasi timp, parintii lor considera ca cei mici isi petrec prea mult timp la calculator si ca activitatile lor extracurriculare ar trebui sa includa o diversitate mai mare de pasiuni: cititul, plimbarile, sportul.

Daca as avea probleme pe Internet, primii pe care i-as anunta sunt parintii mei, deoarece ar sti ce sfaturi sa imi dea” ne-a spus Dragos, un copil de 13 ani. In afara familiei, identificata ca fiind ca principalul punct de sprijin, unii copii prefera sa apeleze la ajutorul prietenilor “experti” in calculatoare si securitate online. Cu toate acestea, copiii din sala au afirmat ca nu apeleaza la profesori atunci cand au probleme pe Internet, chiar si in situatiile in care le este afectata activitatea scolara, atat din cauza lipsei de apropiere fata de profesori cat si din teama ca acestia ar putea fi indiscreti ulterior. De cealalta parte, profesorii se arata deschisi la discutiile cu elevii lor pe aceste teme, dorind ca cei mici sa apeleze mai des la sfaturile si intelegerea lor.

Am fost placut surprins in timpul dezbaterii sa vad copii bine informati cu privire la pericolele ascunse ale Internetului, parinti dornici sa afle cum pot imbunatati educatia celor mici privind mediul online, dar si profesori care se implica activ in acest proces”, spune Adrian Porcescu, Regional Technical Consultant Kaspersky Lab EEMEA. „Trebuie sa-i incurajam in continuare pe copii sa discute, atat intre ei, cat si impreuna cu parintii si profesorii, despre problemele pe care le intampina pe Internet, sa se informeze mereu si sa nu uite ca aspecte importante din viata privata se pot compromite foarte usor datorita informatiilor publicate in mediul online” , completeaza acesta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri