Majoritatea copiilor detin calculatoare personale acasa si petrec in medie patru-cinci ore in mediul online. In acelasi timp, parintii lor considera ca cei mici isi petrec prea mult timp la calculator si ca activitatile lor extracurriculare ar trebui sa includa o diversitate mai mare de pasiuni: cititul, plimbarile, sportul.

Comunicat de presa

Majoritatea copiilor prezenti la dezbaterea “Libertate si responsabilitate pe Internet”, organizata de Salvati Copiii Romania in parteneriat cu Kaspersky Lab, detin calculatoare personale acasa si petrec in medie patru-cinci ore in mediul online. In acelasi timp, parintii lor considera ca cei mici isi petrec prea mult timp la calculator si ca activitatile lor extracurriculare ar trebui sa includa o diversitate mai mare de pasiuni: cititul, plimbarile, sportul.

Salvati Copiii Romania, alaturi de Kaspersky Lab, a organizat miercuri, 13 octombrie, dezbaterea “Libertate si responsabilitate pe Internet - Rolul parintilor in educarea copiilor privind Internetul” la Colegiul National „Mihai Eminescu”. Discutia a fost moderata de Ovidiu Majina, Coordonator al Programului Sigur.info, reprezentand Organizatia Salvati Copiii si specialistul din partea Kaspersky Lab, Adrian Porcescu, Regional Technical Consultant. La eveniment au fost prezenti peste 100 de elevi, parinti si cadre didactice din Scoala Generala nr. 188 si profesori colaboratori ai proiectului Sigur.info.

Atit copiii cat si parintii prezenti la dezbatere au fost de parere ca regulile privind utilizarea calculatorului si a Internetului de catre cei mici trebuiesc stabilite impreuna in familie, in special atunci cand vorbim despre perioada petrecuta in fata computerului. In prezent, perceptia parintilor privind aceste reguli este foarte diferita de cea a copiilor. Astfel, in ciuda faptului ca adultii considera ca au impus limite pentru copiii lor, cei din urma nu le percep ca si restrictii si isi petrec mult timp pe Internet, in perioadele in care parintii lor sunt la munca. „In weekend stau si 17 ore la calculator pe jocuri online. Chiar daca parintii imi spun sa mai ies si afara, cu prieteni, eu ma despart de calculator doar cand trebuie sa dorm si sa mananc” declara Andrei, in varsta de 12 ani.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

Ca sa fiu sigura ca fetita mea nu exagereaza cu statul pe Internet, prefer sa ii parolez calculatorul. Asa sunt sigura ca o pot supraveghea cat mai bine” spune Maria, mama unei fetite in clasa a VI-a. O astfel de atitudine conduce la indepartarea copiilor si creeaza o atmosfera de neincredere in familie. Parintii trebuie sa asigure un dialog real cu cei mici prin care sa stabileasca reguli si sa explice motivatia anumitor restrictii. Deoarece copiii au declarat ca ar dori sa petreaca chiar si peste sapte ore la calculator, este nevoie ca parintii sa constientizeze situatia de risc si sa negocieze masuri potrivte, fara a restrictiona in mod direct si unidirectional accesul la calculator. Simpla parolare a calculatorului, neinsotita de o discutie privind ratiunile si beneficiile acestei actiuni, poate da nastere unor reactii de nemultumire si chiar rebeliune din partea copiilor.

Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri