Care sunt principalele directii ale creativitatii poetice astazi, cum se mai simt temele poeziei azi, ce fel de relatie pastreaza poezia cu realitatea, ce forme de expresie isi asuma poezia in 2010 sunt o parte dintre temele pe care le veti regasi in cadrul Atelierelor relationale.

Comunicat de presa

Atelierele relationale sunt o formula de lectura si dezbatere a actualitatii din punctul de vedere al potentialului poetic. De fiecare data cand ne intalnim cu evenimente si situatii pe care nu am fost obisnuiti sa le clasificam, folosim elementele pe care le avem la indemana pentru a contura o imagine coerenta in primul rand pentru noi insine. Intalnirea dintre aceste imagini subiective genereaza spatiul poetic in care ne propunem sa definim capetele de pod ale creativitatii.

In fiecare sambata, de la ora 17.00, cafeneaua Dalles (intrarea prin librarie) gazduieste Atelierele relationale cu teme de discutie, invitati, proiectii de materiale video, dezbateri si exercitii creative.

Atelierele relationale propun un proiect de publicare de literatura originala. Cartile, care vor aparea la finalul lunii mai 2011, vor fi alese pe baza dezbaterilor din cadrul intalnirilor saptamanale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. De Paște bucură-te de zile însorite, relaxare și shopping la ParkLake! Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

Care sunt principalele directii ale creativitatii poetice astazi, cum se mai simt temele poeziei azi, ce fel de relatie pastreaza poezia cu realitatea, ce forme de expresie isi asuma poezia in 2010 sunt o parte dintre temele pe care le veti regasi in cadrul Atelierelor relationale.

Din mai 2005, Razvan Tupa a coordonat poeticile cotidianului. Cele mai multe dintre cele 140 de intalniri organizate pana in iunie 2010 au avut loc in Bucuresti in spatii neconventionale (Club A, clubul Muzeului Taranului, Club Other Side, Suburbia, S.A.L.T. pub). O serie de ateliere poeticile cotidianului au fost organizate in 2009 in Timisoara si Constanta.

Tot in 2009 au fost organizate primele intalniri poeticile cotidianului in afara Romaniei la Praga si Berlin. Anul acesta a avut loc prima intalnire poeticile cotidianului la Chisinau in cadrul unui proiect de cartografiere poetica a orasului.

Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii  PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa O româncă a fost numită la conducerea unei renumite organizații internaționale de business pentru femei

Pana in mai 2009, conceptul intalnirilor a fost Literaturi in miscare, o serie de dezbateri si prezentari dedicate literaturii contemporane pornind de la prezentarea unui autor sau a diferitelor grupuri de autori contemporani. In septembrie 2009 a fost lansat conceptul Republica poetica, un concept de cartografiere a apropierilor dintre scriitorii din diferite colturi ale Romaniei si ale lumii. Ultimul sezon al poeticilor cotidianului s-a desfasurat sub conceptul Poetici relationale, intalniri care au pus fata in fata autori, realizatori de reviste si public in interviuri incrucisate si lecturi live. Odata cu lansarea Atelierelor relationale cele trei concepte ale poeticilor cotidianului se vor intalni in cadrul fiecarui eveniment ca instrumente de lectura, dezbatere si creatie.

Din luna septembrie, poeticile cotidianului se transforma in poetici relationale, conceptul consacrat al intalnirilor deschizandu-se complet spre publicul larg printr-o serie de ateliere saptamanale. Noul concept ofera publicului ocazia sa participe activ atat la lectura, cat si la elaborarea textelor poetice, dar si la alegerea celor mai importante intreprinderi poetice de azi.

Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

Instrumentele relationale


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri