Miercuri, 22 septembrie, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon din Bucuresti are loc concertul de lansare a albumului Enesco Re-Imagined, un proiect initiat de pianistul Lucian Ban alaturi de contrabasistul John Hebert.

Concertul de la Bucuresti este organizat de Institutul Cultural Roman, care a sustinut si editarea albumului si ne asteptam la un eveniment de exceptie. Impreuna cu Lucian Ban si John Hébert concerteaza la Teatrul Odeon personalitati ale jazzului mondial: Mat Maneri (viola), Tony Malaby (saxofon tenor), Albrecht Maurer (vioara), Ralph Alessi (trompeta), Gerald Cleaver (tobe) si Badal Roy (tobe indiene si percutie).

Mostenirea muzicala a lui George Enescu este asumata de Lucian Ban, John Hébert si colaboratorii lor intr-o re-imaginare contemporana curajoasa a catorva dintre lucrarile marelui compozitor din secolul XX.

„Intamplarea a facut sa descopar cu adevarat muzica lui George Enescu nu in timp ce studiam la Conservatorul din Bucuresti, in anii ’90, ci mult dupa aceea, in Brooklyn, NYC. Pentru cineva plecat din tara, mai ales pentru un artist, ceva din ethos-ul romanesc ramane intodeauna undeva, subliminal, si poate de aceea muzica lui m-a atins cu atat mai mult fiind acolo. Pe masura ce interesul meu pentru munca lui crestea, am inceput sa caut mai multe informatii (…) Cred ca multe lucrari ale lui Enescu, dintre care unele mai putin cunoscute, au o structura foarte apropiata de aceea a muzicii de jazz, de aceea am dorit sa prezint muzica lui impreuna cu unii dintre cei mai cunoscuti muzicieni ai genului din lume", spune Lucian Ban.

Originar din Romania, pianistul si compozitorul Lucian Ban locuieste in prezent la New York, unde este considerat „unul dintre cei mai talentati pianisti care au venit la New York in ultimul deceniu“ (Bruce Lee Gallanter, critic de jazz). A fost nominalizat de doua ori, in 2005 si 2006, la Hans Koller European Jazz Prize, categoria „Cel mai bun muzician de jazz din Europa“.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Unul dintre cei mai apreciati contrabasisti din New York, John Hébert a fost votat de doua ori „Rising Star Acoustic Bassist“. A colaborat cu artisti renumiti, printre care Lee Konitz, Paul Bley, John Abercrombie, Greg Osby, Kenny Wheeler, David Liebman, Fred Hersch, Paul Motian, Maria Schneider, Jason Moran, Toots Thielemans.

"Colaboratorii nostri – unii dintre cei mai apreciati si cunoscuti muzicieni de jazz astazi – au fost impresionati de complexitatea si frumusetea lucrarilor pe care le-am ales si sunt convins ca impreuna vom putea prezenta muzica lui Enescu unui public poate mai putin familiarizat cu ea, dar care sper ca se va indragosti de aceasta muzica, asa cum mi s-a intamplat mie intr-o buna zi, in Brooklyn“, mai spune muzicianul roman Lucian Ban.

Biletele pentru acest spectacol eveniment, vor fi puse in vanzare la Teatrul Odeon .

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Foto front si main: Wikimedia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri