Ecranul Comunitar, eveniment de arta comunitara aflat la editia a doua, aduce filme, ateliere, spectccole de jonglerie, prezentare de proiecte si... harti subiective ale Bucurestiului. Evenimentul se va desfasura in perioada 27 si 29 august, de la ora 17:00 la ora 22:00, in Parcul Tineretului.

Proiectul Ecranul comunitar se desfasoara in cadrul programului de Implicare sociala prin arta derulat de Fundatia Ratiu Romania si are ca si obiective introducerea unor probleme sociale catre membrii comunitatii, imputernicirea acestora pentru rezolvarea problemelor si crearea unui eveniment cultural si educativ destinat in principal comunitatii sectorului 4 si in extensio bucurestenilor.

Probleme sociale alese pentru editia acestui an, care ”filtreaza” filmele si continutul atelierelor, sunt Deseurile, Violenta in scoli si Varstnicii.

Filmele vor fi scurt-metraje, documentare, artistice sau de animatie. Proiectia va avea loc outdoor, pe un ecran de mari dimensiuni.

Artisti si educatori au fost invitati sa sustina ateliere prin care sa ii invete pe copii si adolescenti (segmentul de varsta 5 – 16 ani) sa exprime opinii si sa propuna solutii la problemele enuntate, folosind ca si instrument de exprimare un anumit tip de arta.

Pe langa acestea, un mic targ de organizatii neguvernamentale va prezenta proiecte pe temele de implicare sociala prin arta, educatie si activism social si urban. De asemenea spectacole de jonglerie, sustinute de copii cu situatii familiale speciale, si activitate de creare a unei harti subiective a orasului de catre propriii locuitori vor completa evenimentul.

Program cele trei zile:
17.00 – 22.00 Bucurestiul cu legenda
17.00 – 20.00 ateliere artistice si targ
21.00 – 22.00 proiectii de film

Sambata
20.00 - 20.15 - spectacol jonglerie
Trupa 9 copii din cadrul proiectului Juggling for Social Inclusion organizat de Fundatia Ratiu Romania
Duminica
21.30 - 22.00 - spectacol jonglerie cu foc

Proiectul este sprijinit de Primaria Municipiului Bucuresti si este asociat festivalului “Art Boulevard”, organizat de Asociatia Culturala Art Music & Film.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri